EVO FOTO DOKAZA DA UHAPŠENI SRBI NISU UČESTVOVALI U NEREDIMA! Policija ih privela dok su mirno sedeli na zemlji (VIDEO)
Foto: Radio Kim

nepravda

EVO FOTO DOKAZA DA UHAPŠENI SRBI NISU UČESTVOVALI U NEREDIMA! Policija ih privela dok su mirno sedeli na zemlji (VIDEO)

Politika -

Video i foto materijal koji je ekipa Kim radija snimila u ponedeljak, 29. maja, u popodnevnim satima neposredno pre izbijanja nereda u Zvečanu, pokazuje da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović "nestali" iza kordona Kfora pre incidenta, pa je jasno da u njemu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno - privedeni, objavio je Radio Kim na svom portalu.

00:18

KFOR privodi Radoša Petrovića i još jedno lice pre početka nereda

- Nakanadnim uvidom u snimljeni materijal, ustanovili smo da se na snimku jasno vidi da Radoš Petrović, momak sa bradom i naočarima koji sedi pored Gorana Rakića, poziva okupljene da se smire i posedaju, a potom sa njima peva "Kosovo je srce Srbije". Tada se kordon Kfora na trenutak "otvara" i u njemu Radoš Petrović nestaje - navodi se u tekstu.

Kosovo i Metohija
foto: Gračanica info

Radio Kim citira Petrovićevog branioca advokata Dejana A. Vasića:

- Već danas ću snimak i fotografije proslediti Specijalnom tužilaštvu kako bi se otklonila svaka sumnja u odnosu na mog branjenika. Iz snimka se jasno vidi da je gospodin Petrović iz sedećeg položaja uvučen u kordon Kfora pre početka nereda.

protest Srba
foto: KiM Radio

Kako Radio Kim objašnjava, na fotografijama sukcesivno snimljenim u periodu od jednog minuta se takođe vidi kako Petrović i Obrenović (sa kapom, sedi neposredno do Petrovića) "nestaju" iza kordona Kfora.

- To je ono o čemu smo sudu ukazivali tokom sednice, da je faktički momenat lišavanja slobode mog klijenta taj trenutak koji se vidi na slikama, a ne kako tužilaštvo tvrdi 23.30. Nadalje, vidi se da je moj branjenik mirno protestvovao i da je sa zemlje uvučen od strane vojnika КFOR-a. Sudu i tužilaštvu proslediću ove fotografije danas - kazao je za Kim radio advokat Miljković.

Sa njima je iza kordona uvučen još jedan čovek u plavom prsluku, ali je on kasnije, kako saznaje Radi Kim, pušten.

Kurir.rs/ Kim radio/ Gračanica info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track