PETKOVIĆ: Kurti hapsi nevine Srbe, zahtevamo hitno oslobađanje Radoša i Dušana
Foto: Printscreen Youtube Kosovo Online

PETKOVIĆ: Kurti hapsi nevine Srbe, zahtevamo hitno oslobađanje Radoša i Dušana

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da fotografije i snimci dokazuju da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović uhapšeni pre početka nemira u Zvečanu, i da je očigledno da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti progoni i hapsi nevine Srbe.

Petković je na Tviteru naveo da je prošlo nedelju dana otkako je kosovska policija "otela" Petrovića i Obrenovića, iako se na fotografijama vidi da u trenutku hapšenja mirno sede.

"Danas je nedelju dana kako je Kurtijeva policija otela Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića, dok su mirno sedeli ispred opštine Zvečan. Fotografije i snimci nastali tog dana jasno dokazuju da su Radoš i Dušan uhapšeni pre bilo kakvih nemira u Zvečanu", naveo je Petković.

Petković je upitao izaslanika EU Miroslava Lajčaka i predstavnike evropskih institucija na KiM da li su videli nedvosmislene dokaze i uputio zahtev za hitnu reakciju i oslobađanje Petrovića i Obrenovića.

"Očigledno je da Kurti hapsi i progoni nevine Srbe. Da li su Miroslav Lajčak, šef misije OEBS Majkl Devenport, šef Misije Euleks Lars Gunar Vigemark i Unmik videli ove nedvosmislene dokaze? Zahtevamo hitnu reakciju i oslobađanje nevinih Srba Radoša i Dušana", dodao je Petković i uz to objavio snimak trenutka kada su uhapšena dvojica Srba.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja