KFOR UKLONIO BODLJIKAVU ŽICU U ZVEČANU: Znak da situacija ide u pravcu deeskalacije i smirivanja tenzija na severu KiM (FOTO)
Foto: Kurir

KFOR UKLONIO BODLJIKAVU ŽICU U ZVEČANU: Znak da situacija ide u pravcu deeskalacije i smirivanja tenzija na severu KiM (FOTO)

Politika -

Pripadnici Kfora danas su oko podneva uklonili bodljikave žicu koja je pre sedam dana postavljena nakon incidenata koji su se dogodili u blizini zgrade opštine u Zvečanu.

Kfor uklanja bodljikavu žicu kao znak deeskalacije situacije u Zvečanu. To potvrđuje činjenicu na koju se od početka ukazuje, da Srbi i Kfor nemaju problem na terenu vec da su problem Kurtijevi specijalci.

1 / 4 Foto: Kurir

U Zvečanu se i danas ispred opštinske zgrade okupilo više stotina građana, koji traže da kosovski specijalci odu i da im se ne nameću neligitmno izabrani Kurtijevi gradonačelnici, koji su mandat u opštinama na severu dobili na izborima 23. aprila, na kojima je izlaznost bila oko 3,5 odsto i koje su Srbi bojkotovali.

Takođe traže i hitno oslobađanje sugrađana Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića koje su pripadnici kosovske policije priveli tokom protesta u ponedeljak, 26. maja.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track