MORBIDNO ILI BIZARNO: Nova S izmislila sastanak u RIK na kojem je prisustvovao i mrtav čovek (FOTO)
Foto: Profimedia

nova "profesionalna" blamaža

MORBIDNO ILI BIZARNO: Nova S izmislila sastanak u RIK na kojem je prisustvovao i mrtav čovek (FOTO)

Politika -

Portal Nova.rs, u vlasništvu Junajted grupe Dragana Šolaka, dotakao je novo profesionalno dno!

Oni su objavili vest da je "predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević održao juče sastanak sa sekretarom Srđanom Smiljanićem i zamenikom sekretara Brankom Marinkovićem, na kojem se dogovaralo o što bržoj pripremi terena za izbore u septembru" . I možda bi neko i poverovao u ovo navodno saznanje portala Nova samo da Branko Marinković nije preminuo 2021. godine.

Nova S
foto: Printscreen

Da stvar bude još grotesknija, Nova se u svom izveštaju poziva na sagovornika koji im je prepričao detalje oko sastanka, uključujući i ovaj o učesnicima tog susreta.

I sve to dolazi od medija koji se non-stop poziva na profesionalnost i objektivnost, držeći drugima lekcija o nezavisnosti i visokim etičkim standardima.

A upravo su na ovom slučaju pokazali da kod njih profesionalnosti i etike skoro da i nema.

Nova S
foto: Printscreen

Jer, ako su spremni da izmisle vest o tajnom sastanku na kojem je prisustvovao čovek koji je mrtav već dve godine – pitanje je šta je sledeće.

Međutim, možda ovo ni treba toliko da čudi, jer nije ovo prvi put da portal Nova izveštava na ovakav način.

Tako su svojevremeno bolesnog patrijarha Irineja proglasila mrtvim, a prošlog meseca su, nakon masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar", objavili da je u Urgentnom centru preminula i učiteljica, što se pokazalo kao laž.

Očigledno da Nova.rs u trci za klikovima više nema nikakve mere. I to je iz dana u dan sve ogoljenije. Sve je kod njih izgleda dopušteno, granice nema, etička načela na koja se pozivaju su im mrtvo slovo na papiru...

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track