PREDSEDNIK VUČIĆ SUTRA SA PREDSTAVNICIMA KVINTE: Sastanak u 9 sati povodom krize na severu KiM
Foto: Nemanja Nikolić

niz važnih razgovora

PREDSEDNIK VUČIĆ SUTRA SA PREDSTAVNICIMA KVINTE: Sastanak u 9 sati povodom krize na severu KiM

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sasataće se sutra sa predstavnicima zemalja Kvinte sa kojima će razgovarati o situaciji na severu Kosmeta.

Kako je saopšteno njegovog kabineta, Vučić će se sa predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji sastati u 9 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Ambasadori Kvinte jutros su održali sasatanak sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, a tokom dana došlo je do novih tenzija u severnoj Mitrovici, gde je tzv. kosovska policija uhapsila Srbina Miluna Milenkovića - Luneta.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je naveo i da je predsednik Vučić tokom današnjeg dana više puta razgovarao sa evropskim emisarom za dijalog Miroslavom Lajčakom, ali i brojnim međunarodnim zvaničnicima "kako bi izvršili pritisak na Kurtija i urazumili ga".

Petković je najavio i da sutra u Beograd dolazi komandant Kfora sa kojim će razgovarati predsednik Vučić i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track