SEDNICA SKUPŠTINE ODLOŽENA ZA SUTRA: Došlo samo 78 poslanika
Arhivska fotografija, Foto: Zorana Jevtić

sednica parlamenta

SEDNICA SKUPŠTINE ODLOŽENA ZA SUTRA: Došlo samo 78 poslanika

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić odložio je sednicu za sutra, jer ni posle pauze nije bilo prisutno 84 narodna poslanika, koliko je po poslovniku mininum da bi se vodila rasprava.

Primenom elektronskog sistema utvrđeno je da je u sali prisutno 78 poslanika, uključujući, i kako je rekao Orlić, bar 20 poslanika vladajuće većine, tako da se nisu stekli uslovi za početak sednice.

Beta javlja iz skupštine da ne postoji nijedna poslanička grupa opozicije koja je bojkotovala današnju sednicu, već se iz svake grupe poneko nije pojavio.

Sednica skupštine biće nastavljena sutra u 10 časova.Na ovoj sednici treba da se razmotri predlog za smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića nakon dva masovna zločina, u beogradskoj Osnovnoj "Vladislav Ribnikar" i u okolini Mladenovca.

Predlog za glasanje o nepoverenju Gašiću potpisao je 61 narodni poslanik, a u ime predlagača bilo je planirano da govori poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Bilo je najavljeno i prisustvo predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Smena Gašića jedan je od zahteva protesta "Srbija protiv nasilja". Predsednik Srbije Aleksandar Vučić više puta je ponovio da taj zahtev neće biti ispunjen, da Gašić nije kriv ni za šta i da odlično radi svoj posao.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track