KURTIJEV TEROR SE NASTAVLJA, NA JARINJU UHAPŠEN DALIBOR SPASIĆ: Medicinski tehničar odveden naočigled supruge i maloletne ćerke
Foto: Mladen Miletić/Kurir Tv

saopštila kancelarija za kim

KURTIJEV TEROR SE NASTAVLJA, NA JARINJU UHAPŠEN DALIBOR SPASIĆ: Medicinski tehničar odveden naočigled supruge i maloletne ćerke

Politika -

Pripadnici tzv. kosovske policije uhapsili su danas na Jarinju Dalibora Spasića, medicinskog tehničara iz Kosovske Mitrovice dok se sa maloletnom ćerkicom i suprugom vraćao iz centralne Srbije, koji su zbog toga pretrpeli snažan šok, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kako se ističe u saopštenju, Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je stupila u kontakt s porodicom i uhapšenom Daliboru obezbedila advokata.

"Lažni ministar policije Dželjaj Svečlja ponovo je jednog Srbina proglasio zločincem, umesto da se izvini što je već uhapsio nevinog momka Nemanju Vlaškovića u Leposaviću pod lažnom optužbom da je fizički napao novinare što je notorna laž, kao i neosnovanog hapšenja Radoša Petrovića, Dušana Obrenovića i Miluna Milenkovića. Ni Spasić nije nikakav kriminalac već zdravstveni radnik u bolnici u Kosovskoj Mitrovici koga sada Svečlja pokušava da kriminalizuje samo ako je popreko pogledao nekog novinara", piše u saopštenju.

Dalje se navodi da Svečlja koji je poznat po prevrtanju Euleksovih vozila, a njegov gazda Kurti po bacanju suzavca i šok bombi i zatvaranju medija, najmanje imaju pravo da nekoga proglašavaju kriminalcima jer su oni patentirali nasilne i kriminalne metode na Kosovu.

"I ovim hapšenjem žele da izazovu novu krizu i destabilizaciju prilika na terenu i pod plaštom nekakve borbe za prava medija, zapravo zastraše i proteraju Srbe sa Kosova i Metohije", piše u saopštenju.

U međuvremenu, putem društvenih mreža oglasio se i kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja koji je potvrdio da je policija uhapsila Dalibora Spasića na Jarinju.

"Danas je Kosovska policija na Jarinju uhapsila kriminalca Dalibora Spasića, još jednog napadača novinara na severu. Čestitam nadležnim jedinicama Kosovske policije na efikasnosti i nastavku rada u cilju uspostavljanja reda i zakona u svakom kutku Republike Kosovo. U našoj demokratskoj zemlji kriminalna dela ne prolaze bez posledica. Ovo bi trebali znati i oni za koje sve ove godine nije bilo pravnih posledica. Republika se ne povlači pred fašističkim kriminalcima", napisao je Svečlja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja