DEČAKA ŠUTIRALI U GLAVU, DEVOJČICU VUKLI PO ZEMLJI: Lekar o povredama brata i sestre koje su prebili tzv. kosovski specijalci
Foto: Printscreen/Kosovo online

užas

DEČAKA ŠUTIRALI U GLAVU, DEVOJČICU VUKLI PO ZEMLJI: Lekar o povredama brata i sestre koje su prebili tzv. kosovski specijalci

Politika -

Tzv. kosovska policija večeras je presrela i maltretirala dvoje maloletne dece, brata i sestru, dok su se u reonu sela Rudine, kod Zvečana, vozili motociklom "kvad".

Specijalci tzv. kosovske policije zaustavili su ih i bez ikakvog upozorenja oborili na zemlju.

Deca, R.D, 2005. godište i R.K. 2007. godište, prebačena su u KBC Kosovska Mitrovica.

Dečji hirurg dr Boban Mitrović rekao je da su deca u stanju velikog psihičkog šoka, ali su stabilno i nisu životno ugrožena.

"Po njihovim rečima, javili su se zbog povreda zadobijenih od strane kosovske policije. Oni su se danas vozili motociklom, odnosno kvadom, u okolini sela Rudine i po njihovim rečima brutalno su pretučeni. Dečak je dobio više udaraca u predelu glave i udarac nogom u predelu slabina, dok je sestra koja je bila suvozač, brutalno skinuta sa morora i vučena po zemlji pri čemu je zadobila kontuzione povrede desnog ramena", rekao je Mitrović.

Dodaje da su dijagnostika i pregledi u toku.

Policija tzv. Kosova odbacila je navode Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju da su njeni pripadnici tukli dvoje maloletnika koji su se vozili motorima-kvadovima u selu Žitkovce u opštini Zvečan.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja