"ZAPADU ODGOVARAJU PRITISCI NA SRBE!" Bivši diplomata: Jasno je o čemu se radi! Žele da reše pitanje Kosova ove godine
Foto: Kurir televizija

kosovo i metohija

"ZAPADU ODGOVARAJU PRITISCI NA SRBE!" Bivši diplomata: Jasno je o čemu se radi! Žele da reše pitanje Kosova ove godine

Politika -

Više hiljada Srba prošetalo je juče od Kosovske Mitrovice do Zvečana u znak podrške uhapšenim Srbima na severu Kosova i Metohije, čime su želeli da poruče da su za mirno rešavanje krize, ali i da pokažu u kakvoj dramatično teškoj situaciji živi srpski narod. Bivši gradonačelnik Zvečana Dragiša Milović upitao je ima li kraja teroru koji dolazi iz Prištine.

O dramatičnoj situaciji na KiM govorio je u jutarnjem programu Kurir televizije Zoran Milivojević, bivši diplomata.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Postoji scenario da se pritiskom na Srbe i stvaranjem jednog novog faktičkog stanja na KiM isposluju ustupci srpske strane i da na taj način dođe do raspleta. Nema više nikakvog smisla da mi govorimo o tome da se ne vidi o čemu se radi. Priština vrši pritisak na srpski narod putem represija i stvaranja straha - rekao je Milivojević i dodao:

- S druge strane tolerisanje toga i ne preduzimanje mera se ne može drugačije kvalifikovati osim kao neka vrsta saradnje u toj priči. Ta vrsta pritiska odgovara zapadnim centrima moći koji žele da reše kosovsko pitanje ove godine. Strašno im je važno da postignu rezultat da Beograd odustane od nekih svojih ciljeva i stavova. Mi insistiramk na ZSO, da se povuče policija, da se sve vrati u prvobitnos stanje, a u Briselu i Vašingonu vidite da oni deluju u suprotnom pravcu tako što se usklađuju sa Prištinom.

02:52

ZAPADU ODGOVARAJU PRITISCI NA SRBE! Bivši diplomata: Jasno je o čemu se radi! Žele da reše pitanje Kosova ove godine

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja