VANREDNO OBRAĆANJE PETRA PETKOVIĆA: Svi uhapšeni Srbi sa KiM su bili maltretirani, nije bilo kidnapovanja, Kurti i Gervala lažu
Foto: Printscreen/Pink

vanredna konferencija

VANREDNO OBRAĆANJE PETRA PETKOVIĆA: Svi uhapšeni Srbi sa KiM su bili maltretirani, nije bilo kidnapovanja, Kurti i Gervala lažu

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obratio se na vanrednoj koferenciji za novinare.

Petković je, na početku svog obraćanja, rekao da je Oficir za vezu Dejan Pavićević posetio uhapšene Srbe, dodavši da su oni svi maltretirani i tučeni od strane policije lažne države Kosovo.

- Neki od njih su pretrpeli ozbiljne povrede pogotovo Obrenović i Lune. Koliko je prošlo od hapšenja, i dalje su povrede vidljive - rekao je Petković.

Petar Petković
foto: Printscreen/Pink

Takjođe, direktor kancelarije za KiM istakao je da Milenković ima šavove po glavi i da ima tragove nasilja.

- Tukli su ga i dok je bio vezan na stolici - rekao je Petković:

- To je sve sam video Dejan Pavićević, da su svi bili tučeni od strane kosovske policije. Oni su sada dobro ali da ne govorimo o trajnim ožiljcima i psihičkoj torturi koju su pretrpeli.

Petković je rekao da se pripadnici policije lažne države Kosovo, za razliku od naših, drže u pritvoru u odličnim uslovima, da svako ima svoju sobu, imaju šta da jedu, piju, dobijaju sokove, voće, kolače, sve šta su poželeli su dobili.

- Takav je tretman prema njima koji su ušli na teritoriju Srbije. A pokazao sam vam kakav je tretman naših. POtpuna je laž sve što su rekli i Kurti, govoreći o nekom kidnapovanju. Nikakvog kidnapovanja prištinskih policijaca nije bilo. Znate to se desilo u selu Gnjilice, u opštini Raška. Tamo su došli naoružani a to što su izjavili da ne znaju da koriste GPS uređaj, da ne znaju gde su, da su išli da beru pečurke, to je na nadležnim organima. A to što su sa puškama išli sve je isključivo u skladu sa propisima Srbije - rekao je direktor kancelarije za KiM.

Petar Petković
foto: Printscreen/Pink

Petković je takođe naveo da su oni u pritvoru u Kraljevu, i dodao da nijedan Albanac nije tučen.

Istakao je da je onaj koji baštini fašističku ideologiju Aljbin Kurti, i da je onaj koji maltretira naš narod Aljbin Kurti.

- Možete da zamislite kakve su povrede bile pre tri nedelje ako se sada vide. Jasno je kakvoj su torturi bili izloženi. Kada traže da se oslobode trojica prištinskih policajaca, zašto se ne oslobode Srbi. Imamo slike za sve da su nevini. A kada govori o kidnapovanju, pošto voli tu reč da koristi, onda je to Uroš Vukašinović. Uvukli su ga u civilni automobil i odveli u nepoznatom pravcu dok je išao od kuće na posao. Takve naše ljude hapse, žele da uhapse sve Srbe na KiM, zato su ubeli Boga u Dušanu, i Lunetu. Svakodnevno gaze prava od strane Kurtija i njegove okupatorske policije.

Petković je takođe rekao da, kada je reč o Međunarodnoj zajednici, da se niko od njih nije oglasio i kada su pretučena deca, brat i sestra Dara i Kristijan.

- Šta su deca kriva? I tu decu su tukla. Niko se od Međunarodne zajednice nije oglasio da osudi. Isto kao na Badnji dan. Onaj ko je pucao na Badnji dan je gotovo na slobodi, ne snosi nikakve pravne posledice, ali zato imamo 6 Srba koji su nevini i neosnovano od strane Prištine i sada su u kazamatu. Važno je da je naš oficir za vezu uspeo da vidi u kakvom se stanju nalaze naši Srbi. Jedino nismo posetili Uroša Vukašinovića, jer se nalazi pod policijskim zadržavanjem, ali ćemo tražiti i da se i on uhapsi - rekao je Petković.

Petar Petković
foto: Printscreen/Pink

On je potom rekao da se traži hitno puštanje uhapšenih Srba, kao i da se povuku lažni gradonačelnici i povuče ROSU, naglasivši da je sve ovo suprotno dijalogu.

- Tražimo da podhitno puste uhapšeni Srbi, da se povuku lažni gradonačelnici i povuče ROSU jer je sve ovo suprotno dijalogu. Ovakvo ponašanje Aljbina Kurtija, činjenica da su brutalno pretučeni svi Srbi, govori da ne želi da stane već da želi da se obračuna sa svakim Srbinom - rekao je Petković.

Direktor kancelarije za KiM demantovao je reči Gervale koja je izjavila da uhapšeni specijalci lažne države Kosovo nisu maltretirani, ali da su neuhranjeni.

Petković je tim povodom ponovio da naši policajci nisu ni korak prešli preko administrativne linije.

- Kurti laže - rekao je Petković, i podsetio da su pozvali sve da dostave satelitske snimke, kako bi se to što Srbija govori i dokazalo.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track