"NA METI SU POSEBNO DECA!" Milan Ivanović izneo JEZIVE PODATKE O TERORU NAD SRBIMA sa KiM i uporedio Kurtija sa pobesnelim Maksom!
Foto: Dado Đilas, Kurir Televizija

KOSOVO I METOHIJA

"NA METI SU POSEBNO DECA!" Milan Ivanović izneo JEZIVE PODATKE O TERORU NAD SRBIMA sa KiM i uporedio Kurtija sa pobesnelim Maksom!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se juče iz Brisela nakon sastanka sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom koji su bili domaćini „serije sastanaka za upravljanje krizama“.

Kako je rekao Vučić,on čvrsto stoji iza odluke da neće razgovarati sa Aljbinom Kurtijem jer izaziva nestabilnost. Sa druge strane, protesti Srba na Kosovu I Metohiji se nastavljaju.

Ova događanja analizirao je u jutarnjem programu Darko Obradović, programski direktor Centra za strateške analize,a iz Kosovske Mitrovice u program uključio i načelnik odeljenja za plućne bolesti KBC "Kosovska Mitrovica" i bivšeg predsednika Srpskog nacionalnog veća severnog Kosmeta dr Milan Ivanović.

Milan Ivanović
foto: Beta Saša Đorđević

- Kao što je meteorološki crveni alarm trenutno na snazi, tako je i bezbednosti crveni alarm upaljen na KiM u dužem periodu. Protesti su i danas u našim opštinama. Ljudi se okupjaju da bi odbranili svoje pravo na život. Kao u filmu Pobesneli Maks, gde Mel Gibson juri kriminalce i ovde imamo jednog pobesnelog Maksa koji juri ne kriminalce nego mirne građane. Imamo jedno poptpuno kontrolisano nasIlje - rekao je Ivanović i istakao da su na meti često deca:

- Na meti su posebno deca zato što je to posebno osetljivo. Imali smo dečaka Stefana od 11 godina u Štrpcu, pa Miloša Stojanovića koji ima 21 godinu. Ovih dana napadnuti su brat i sestra, Dara koja ima 17 godina i njen brat koje je povredila kosovska policija. Zatim dečak koji odlučio da bude pravoslavni vernik koji je zverski pretučen samo zbog te činjenice. Pa Milenković Milun, zvani Lune. On je za Mitrovicu ono što je Đoković za svet.

Obradović je ocenio da se u Briselu više ne radi o pregovorima nego o konfliktnom menadžmentu.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Ovo nisu više pregovori, nego konflikt menadžment. EU traži način kako da upravlja ovim konfliktom. Vidimo da se govori da nije važno šta da se radi nego kada i kako. Jasno je da je Kurti ostvario svoje ciljeve. Napravio je ciklus spirale nasilja i nije uopšte važno šta će Srbija da radi, jer on unapred ima pripremljen scenario. Njihova pozicija je lagodna, a pozicija Srbije jako teška. ZSO je nastala kao koncept za zaštitu Srba, a onda imate Kurtija koji kaže da to nije po ustavu. Takvi međunarodni dokumenti ne moraju da budu po ustavu, kao što nije bila ni razolucija 1244 - rekao je Obradović.

03:22

NA METI SU POSEBNO DECA! Milan Ivanović izneo JEZIVE PODATKE O TERORU NAD SRBIMA sa KiM i uporedio Kurtija sa pobesnelim Maksom!

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja