POSLANICA MESECIMA ODBIJALA DA PRIJAVI IMOVINU: Agencija donela rešenje: Gajićeva povredila Zakon o sprečavanju korupcije
Foto: Stefan Jokić

izrekli joj meru

POSLANICA MESECIMA ODBIJALA DA PRIJAVI IMOVINU: Agencija donela rešenje: Gajićeva povredila Zakon o sprečavanju korupcije

Politika -

Gorica Gajić, poslanica Demokratske stranke Srbije, odnosno koalicije NADA, nije prijavila Agenciji za sprečavanje korupcije imovinsku kartu, zbog čega joj je Agencija izrekla i predviđenu meru - javno objavljivanje odluke o povredi zakona o sprečavanju korupcije.

Agencija je naime ovu odluku donela u decembru 2022. godine, i to nakon što je već opomenula Gajićevu da je prilikom prestanka prethodnog poslaničkog mandata postupila suprotno zakonu, te da nije podnela izveštaj o imovini i prihodima. Kako se navodi u rešenju Agencije, protiv Gajićeve je pokrenut postupak po službenoj dužnosti, a još septembra prošle godine rešenjem direktora Agencije je konstatovano da nije u roku od 30 dana od prestanka funkcije podnela izveštaj o imovini, te je opomenuta da je dužna to da uradi u roku od osam dana.

- Rešenje joj je uručeno 26. septembra 2022. Imajući u vidu da nije u navedenom roku podnela Izveštaj po prestanku javne funkcije narodne poslanice, niti je to učinila do donošenja ovog rešenja, stekli su se uslovi za izricanje mere javnog objavljivanja odluke o povredi zakona - navedeno je, između ostalog, u rešenju Agencije za sprečavanje korupcije koje je objavljeno na sajtu te Agencije.

Gorica Gajić
foto: Printscreen

Prema poslednjem izveštaju o imovini i prihodima, koji je Gajićeva očito u međuvremenu prijavila septembra 2022, ona prima platu kao narodni poslanik od 110.000 dinara mesečno, a u svom vlasništvu ima i po polovinu dve kuće od 90 i 45 kvadrata, kao i polovinu šume od 20 ari i polovinu poslovnog objekta od 50 kvadrata, i to sve iz nasledstva, kako je navela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track