PETKOVIĆ: Trajković napada Srbe sa KiM istom jačinom kao što to radi njen šef Kurti
Foto: Printscreen Pink

Direktor Kancelarije za KiM

PETKOVIĆ: Trajković napada Srbe sa KiM istom jačinom kao što to radi njen šef Kurti

Politika -

Član Predsedništva SNS Petar Petković saopštio je povodom izjava Predsednice Evropskog pokreta Srba za KiM Rade Trajković da Trajković "napada Srbe sa KiM istom jačinom kao što to radi njen šef Aljbin Kurti i da po istoj ideološkoj matrici glavnu krivicu za eskalaciju krize prebacuje na Beograd".

"Po dobrom starom običaju Rada Trajković napada Srbe sa KiM istom jačinom kao što to radi njen šef Aljbin Kurti, a po istoj ideološkoj matrici glavnu krivicu za eskalaciju krize prebacuje na Beograd. Shodno tome nijednu reč od Kurtijeve Rade nećemo čuti o nevino uhapšenim i prebijenim Srbima koji se na pravdi Boga nalaze u prištinskim kazamatima. Ništa čudno za nekoga ko je odavno napustio srpski nacionalni korpus, zarad ličnog interesa. Po Radi Trajković, Kurti svojim nasilnim antisrpskim akcijama izaziva podozrenje kod Albanaca, ali ne i kod nje. Ona je već navikla da šuruje sa deklarisanim antisrbima poput Bernarda Kušnera, te joj ne pada teško da i u ovom nikada težem trenutku po Srbe na KiM radi protiv interesa sopstvenog naroda", naveo je Petković.

Kako je dodao, zato i danas, "dok sama priznaje da je za nju Kosovo odvojeno od Srbije, sa svojim prijateljima Kurtijem i Svečljom kriminalizije sve časne Srbe sa KiM koji se suprotstavljaju njihovom nasilju i velikoalbanskom teroru i na taj način im priprema teren, stvara prostor i daje alibi za nove jednostrane antisrpke akcije usmerene protiv srpskog golorukog naroda".

Petković je naveo da Beograd čini sve da sačuva mir.

"Ali, država i predsednik Aleksandar Vučić nikada neće dozvoliti novi pogrom i proterivanje Srba koliko god se Rada Trajković upinjala da pomogne Kurtiju da ostvari svoj cilj koji podrazumeva KiM bez Srba", naveo je Petković.

Trajković je prethodno ocenila na N1 da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti glavni krivci za sadašnju eskalaciju krize na Kosovu.

Takođe je kritikovala politiku Aleksandra Vučića prema Kosovu i istakla da je „instalirao mafiju na vlasti, predvođenu Veselinovićem, Radoičićem i šefom policije za sever Bojićem“. Navela je da oni "deset godina rade aktivno na kriminalizaciji ne samo severa Kosova i da su razvili čitavu mrežu ljudi".

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track