KRAJNJE NEPRIMERENO I UVREDLJIVO, ZA MNOGE I VEOMA BOLNO! Poverenica Janković o skandaloznoj izjavi ministra Martinovića
Foto: Kurir TV, BETA/Narodna skupština Republike Srbije, Ilustracija

nedopustivo

KRAJNJE NEPRIMERENO I UVREDLJIVO, ZA MNOGE I VEOMA BOLNO! Poverenica Janković o skandaloznoj izjavi ministra Martinovića

Politika -

Govor ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandra Martinovića, u kojem je prozivao ljude koji nemaju decu i zbog toga ih stavljao u pogrdni kontekst, krajnje je neprimerena i uvredljiva, poručila je za Kurir poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

- Takva izjava je krajnje neprimerena i uvredljiva za veliki broj naših građana i građanki, a za mnoge od njih i veoma bolna. Vrednovanje ili stigmatizovanje ljudi samo na osnovu toga da li i koliko imaju dece, osim što je zadiranje u privatnost, nedopustivo je i predstavlja diskriminaciju po osnovu bračnog i porodičnog statusa. Neprimereno je da tako nešto bilo ko izjavi, a posebno kada se radi o ministru u Vladi kao nosiocu najviše funkcije. Iako članove Vlade i narodne poslanike štiti imunitet ne bi trebali da, svojim izjavama, vređaju i omalovažavaju političke neistomišljenike, ali ni bilo koga drugog. Verujem da bi izvinjenje donekle ublažilo tezinu reči - izjavila je ona za Kurir.

Aleksandar Martinović
foto: Zorana Jevtić

Ministar Aleksandar Martinović napao je juče poslanike opozicije na najsramniji mogući način:

- Ko je vas ovlastio da budete zastupnici ne roditelja, nego te ubijene dece? Kako vas nije sramota da tri nedelje… Ja hranim troje dece, pa šta vi hoćete da kažete da samo vi imate i volite decu? Hoćete da sada nabrajamo ko od vas niti je u braku niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, mače i zlatnu ribicu. Kako vas bre nije sramota.

Zbog ovakvih reči ministra, nastavak skupštinske sednice danas je obeležio haos, koji i dalje traje, jer opozicija traži da Martinović napusti salu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track