"DA LI JE UOPŠTE SVESTAN TEŽINE SVOJIH REČI!" Macura oštro kritikuje Martinovića: Nadamo se reakciji predsednice Vlade (VIDEO)
Foto: Beta/Medija centar Beograd

kurir tv

"DA LI JE UOPŠTE SVESTAN TEŽINE SVOJIH REČI!" Macura oštro kritikuje Martinovića: Nadamo se reakciji predsednice Vlade (VIDEO)

Politika -

Aleksandar Martinović, ministar državne uprave i lokalne samouprave, svojim izjavama, izrečenim u Skupštini Srbije uvredio je sve građane koji nemaju decu.

Martinović je rekao da on „hrani troje dece“ a da neki drugi hrane pse i mačke i zlatne ribice.

Zbog ovih uvreda on je juče i napustio skupštinsku sednicu nakon konsultacija koje je predsednik parlamenta, Vladimir Orlić, održao sa šefovima poslaničkih grupa.

Skupština Srbije, Skupština, skandal, incident, Aleksandar Vučić, opozicija
foto: RTS 2 Printscreen

Celokupna javnost burno je reagovala zbog skandaloznih reči ovog ministra, nazvavši ih neprimerenim, uvredljivim i nedostojnim jednom ministru, a jedna od prvih organizacija koja se oglasila je "Mame su zakon" koja je najoštrije osudila Martinovićev govor.

Upravo predsednica tog udruženja i bivša poslanica Tatjana Macura bila je gošća jutarnjeg programa Kurir televizije.

- Osim što nema osećaj poštovanja prema Institucijama koje je ili koje i dalje predstavlja, on je jasno pokazuje da nema poštovanja ni prema ogromnom broju građana za koje je ovo, pre svega, bolna tema. Podsetiću da se 100.000 potencijalnih roditelja bori sa problemom neplodnosti. Ne sumnjam u to da i oni koji su glasali za listu na kojoj je izabran Martinović, imaju problema sa ovom poteškoćom. Postavlja se pitanje na koji način oni gledaju svoje glasače, ali i građane Srbije - započela je Macura, pa nastavila:

00:59

DA LI JE UOPŠTE SVESTAN TEŽINE NJEGOVIH REČI! Macura oštro kritikuje Martinovića: Nadamo se reakciji predsednice Vlade

- Postavlja se pitanje da li je uopšte svestan težine reči koje je izgovorio, kao i okolnosti u kojima je izgovorio i Instituciju u kojoj je to izrekao. Dakle, apsolutno neprimereno ponašanje, nadamo se da će predsednica Vlade reagovati.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja