PROCURIO KURTIJEV ŠOKANTNI TAJNI DOKUMENT! Prljave ruke, širenje dezinformacija! Evo šta je tražio od svojih ljudi!
Foto: Kosovoonline

OVO SVE OBJAŠNJAVA

PROCURIO KURTIJEV ŠOKANTNI TAJNI DOKUMENT! Prljave ruke, širenje dezinformacija! Evo šta je tražio od svojih ljudi!

Politika -

U internom dokumentu Samoopredeljenja iz 2017. godine, koji je obelodanio Albanian post, lider ovog pokreta Aljbin Kurti stranačkim kolegama ukazuje da "revolucionarnim pristupom treba da dobiju i zadrže vlast, da budu spremni da uprljaju ruke i da se koncentrišu na širenje dezinformacija, članovima i simpatizerima stranke".

U dokumentu se između ostalog navodi da je oko 40 odsto građana Kosova funkcionalno nepismena, te bi ova stranka trebalo da se koncentriše na širenje glasina, koje "imaju moć, dok činjenice nisu mnogo važne", prenosi Kosovo onlajn.

Glauk Konjufca
foto: EPA/ Valdrin Xhemaj

Kurti traži od stranačkih kolega i da "kada dođu na vlast moraju da uprljaju ruke, jer će u suprotnom izgubiti vlast".

Navodi se da Pokret Samoopredeljenje može da dođe na vlast samo u okviru vanrednog stanja na Kosovu, pa čak i da zadrži vlast kroz vanredno stanje. Predlaže i da Samoopredeljenje organizuje "ilegalnu vrstu operativnog sektora i da kroz njega iznenadi političkog protivnika".

Albanijan post piše i da je ovaj dokument koji je tada predložen kao plan političke organizacije izazvao i prve podele u Samoopredeljenju, navodeći da se deo Predsedništva stranke tome protivio, ukljucujući i predsednika parlamenta Gljauka Konjufcu.

I pored protivljenja, Kurti je zahvaljujući svojoj moći u stranci "progurao" svoj plan uz nameru da nezadovoljne napuste stranku.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track