PITALI SMO SRPSKE POLITIČARE KOJE KNJIGE ČITAJU OVIH DANA: Neki se vraćaju klasicima, a pojedini se okrenuli naučnim delima!
Foto: Shutterstock, Kurir

letnja literatura

PITALI SMO SRPSKE POLITIČARE KOJE KNJIGE ČITAJU OVIH DANA: Neki se vraćaju klasicima, a pojedini se okrenuli naučnim delima!

Politika -

Uz ove letnje vrućine, svim građanima Srbije je teško da se opuste, a jedan od načina je uz dobru knjigu u debeloj hladovini.

Poslanici s kojima smo razgovarali otkrili su nam šta oni trenutno čitaju.

Narodni poslanik SNS Milenko Jovanov otkrio nam je da knjiga koja trenutno zaokuplja njegovu pažnju je "Srpsko stanovište" od književnog velikana Miloša Crnjanskog.

Milenko Jovanov
foto: Beta Miloš Miškov

Poslanica naprednjaka Sandra Božić je izdvojila knjige Džona Miršajmera "Velika zabluda" i "Rađanje albanskog nacionalizma" od Natali Klejer. Takođe je navela i knjigu Branka Milanovića pod nazivom "Globalna nejednakost: novi pristup za doba globalizacije".

Sandra Božić
foto: Kurir TV

Predsednik NDSS Miloš Jovanović uživa u knjigama Zahara Prilepina "Obitelj" i "Nije tuđi rat", a naveo je i knjigu "Istorija Osmanskog carstva" izdavača "Klio".

Miloš Jovanović
foto: Ana Paunković

Poslanica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski kao dela kojima se uvek vraća navodi "Knjigu o Milutinu", sabrana dela Meše Selimovića i "Vreme smrti" Dobrice Ćosića. Nedavno je postala majka i, po svojim rečima, jedva čeka da svojim sinovima Strahinji i Vukašinu čita "Zmajevu riznicu pesama", a kad porastu i epske narodne pesme. Trenutno čita delo "Montaža" Vladimira Volkova i "2030" Maura Giljena.

Milica Đurđević Stamenkovski
foto: Zorana Jevtić

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić je istakla knjige "Jerusalim" od Sibeg Montefijorea i "Beograd dva" njenog stranačkog kolege Siniše Kovačevića. Po njenim rečima, sledeća knjiga koja spremno čeka svoj red je "Na rubu večnosti" Kena Foleta.

Sanda Rašković Ivić
foto: Dragana Udovičić

Lider Dveri Boško Obradović uživa u delima "Riba u vodi" Maria Vargasa Ljose, "Lideri jedu poslednji" Sajmona Sineka, "Opasna vremena" Nebojše Katića", a u slobodno vreme voli da se opusti i uz "Istoriju piva u stripu", kao i uz Alana Forda "Priče Broja Jedan".

Boško Obradović
foto: Pokret Dveri

Potpredsednik skupštine Usame Zukorlić izjavio je da su trenutno njegove omiljene knjige "Principi uspeha" Džeka Kenfilda, "Teorije ljudske motivacije" Abrahama Maslova i "Ribari ljudskih duša" Đura Šušnjića.

Skupština Srbije, Usame Zukorlić
foto: Nemanja Nikolić

Poslanik socijalista Dejan Radenković ističe knjigu "Majstorstvo" Roberta Grina kao delo koja promatra kreativnost kao način života i putu ka uspehu, a na njegovoj listi su i knjige "21 lekcija za 21. vek" i "Sapijens" autora Juval Noa Hararija.

Dejan Radenković
foto: Nenad Kostić

Kurir.rs / A. Ć.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja