MINISTARKA DARIJA NESVAKIDAŠNJA: Otputovala u inostranstvo, uvek je elegantna, ali je u ovoj lila kombinaciji prvi put vidite FOTO
Arhivska fotografija, Foto: Zorana Jevtić

ISPOŠTOVALA kulturu i običaje domaćina

MINISTARKA DARIJA NESVAKIDAŠNJA: Otputovala u inostranstvo, uvek je elegantna, ali je u ovoj lila kombinaciji prvi put vidite FOTO

Politika -

Dr Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju, boravila je u poseti Iranu, a njene najnovije fotografije na Instagramu izazvale su veliku pažnju.

Poštujući veru, kulturu i tradiciju zemlje koju je posetila, ministarka je tokom zvaničnih razgovora za svoju kombinaciju izabrala lila hidžab.

„Zadovoljstvo mi je što sam imala priliku da u razgovoru sa potpredsednicom Islamske Republike Iran za pitanja žena i porodice Enzih Khazali u Teheranu predstavim mere populacione politike Republike Srbije koje su, na radost svih nas, počele da daju dobre rezultate...

Iskreno verujem da će razmena znanja i iskustva, novih istraživanja i primera dobre prakse biti veoma značajni za dalju saradnju i poboljšanje demografske slike obe zemlje“, objavila je ministarka na društvenoj mreži na kojoj je aktivna.

Srbija i Iran prijatelji

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i supruga predsednika Irana saglasile da su se da su Srbija i Iran prijateljske zemlje i da postoji prostor za unapređenje saradnje.

Kisić je tokom sastanka u Teheranu, govoreći o položaju porodica u Srbiji, ukazala da Srbija mnogim merama podstiče i osnažuje porodice, a naročito žene i majke, koje u većem procentu u odnosu na muškarce završavaju visoke škole i koje na pravi način uspevaju da usklade karijeru i roditeljstvo.

Ona je rekla da su majke sa srednjom školom i sa visokom školom u 2022. godini uzele najveće učešće u broju rođene dece.

"Ponosni smo na žene koje su završile visoke škole i koje su se istovremeno opredelile za višečlane porodice. Broj i udeo majki sa najvišim nivoom obrazovanja je konstantno rastao od 2015. do 2022. godine", istakla je Kisić.

Almolhoda je naglasila da je porodica u njenoj zemlji simbol snage i zajedništva i izrazila zadovoljstvo što i Srbija kao i Iran ulaže dosta napora kako bi vrednost i značaj porodice vratila na mesto gde i pripada, a to je na samom vrhu.

Kurir.rs/Instagram/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja