BRUKA U ZAGREBU: Srpski venac za Teslu u kesi za smeće! Pupovac za Kurir: DOBRO ZNAMO ŠTA SE HTELO PORUČITI NAMA I O NAMA!
Foto: SNV

nove provokacije u hrvatskoj

BRUKA U ZAGREBU: Srpski venac za Teslu u kesi za smeće! Pupovac za Kurir: DOBRO ZNAMO ŠTA SE HTELO PORUČITI NAMA I O NAMA!

Politika -

Na spomenik Nikoli Tesli u centru Zagreba nepoznata osoba je stavila kesu za smeće u kojoj se nalazio venac Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj postavljen povodom rođendana slavnog naučnika. Predsednik SNS Milorad Pupovac je izjavio da "dobro znamo šta se htelo poručiti nama i o nama".

On je objasnio da je najpre ovaj prizor video u vestima, a da se onda sa saradnicima uputio uputio do spomenika i tamo uverio da je cveće u vreći za smeće zapravo venac koji su prethodnog dana položili predstavnici SNV, SKD Prosvjete, SDSS i Srpskog demokratskog foruma, dvojica saborskih zastupnika i jedan zastupnik u Skupštini Grada Zagreba.

Milorad Pupovac
foto: Printscreen/YouTube

- Možda će se nekom činiti da je time šteta ili sramota manja, a nekome da nije reč ni o šteti ni o sramoti, već o uspešnom performansu. Kako god bilo, mi veoma dobro znamo šta se sa stavljanjem venca SNV i drugih srpskih organizacija u komunalnu vreću za smeće htelo poručiti nama i o nama. Taj beleg znanja predugo i presvakodnevno nosimo. Istina, možda ga nismo očekivali ni na Teslin rođendan, ni u Teslinom krilu, ni na križanju Masarikove, Preradovićeve i Tesline - poručio je Pupovac.

On je za Kurir ispričao da su kesu sa venca uklonili sami predstavnici SNV i da očekuje da nadležni organi na osnovu njegove objave reaguju po službenoj dužnosti i otkriju počinioca.

- To je mesto u strogom centru Zagreba, osvetljen javnom rasvetom i pretpostavljam i pod nadzorom kamera. Ko god da je to uradio ovim je postao još manji nego što je bio pred spomenikom tako velikog čoveka kao što je Nikola Tesla - izjavio je Pupovac za Kurir.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track