Stefanović na konferenciji predsednika parlamenata
Foto: KURIR

Strazburg

Stefanović na konferenciji predsednika parlamenata

Politika -
Konferencija pod okriljem Parlamentarne skupštine Saveta Evrope okupiće preko 350 delegata iz 47 zemalja članica, a na njoj će ove godine prvi put učestvovati delegacije Maroka i Palestinskog nacionalnog saveta

STRAZBURG - Predsednik skupštine Srbije Nebojša Stefanović učestvovaće na dvodnevnoj konferenciji predsednika parlamenata koja danas rano popodne počinje u Strazburu.

Konferencija pod okriljem Parlamentarne skupštine Saveta Evrope okupiće preko 350 delegata iz 47 zemalja članica, a na njoj će ove godine prvi put učestvovati delegacije Maroka i Palestinskog nacionalnog saveta.

Delegati će raspravljati o tri teme, od kojih je prva saradnja PSSE sa Evropskim sudom za ljudska prava, a biće reči i o krizi parlamentarne demokratije i situaciji na Bliskom istoku, a naročito o građanskom ratu u Siriji.Konferenciju će otvoriti predsednik PŠE Žan-Klod Minjon.

Kako je ranije saopšteno iz Skupštine Srbije, predviđen je veliki broj bilateralnih susreta, kao i sastanak Stefanovića sa predsedavajućim i Generalnim sekretarom parlamentarne Skupštine Saveta Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track