OVAKO SE SVE ZBILO, ON JE PRVI POČEO! DETALJI HAOSA: Kurtija polili, njega gađali flašom, pa nastao opšti metež! Bisljimiju šamar
Foto: Printscreen/Kosovo-online

tuča na sednici tzv. kosovskog parlamenta u prištini

OVAKO SE SVE ZBILO, ON JE PRVI POČEO! DETALJI HAOSA: Kurtija polili, njega gađali flašom, pa nastao opšti metež! Bisljimiju šamar

Politika -

Bisljimi gađao flašicom Ljuštakua, pa dobio šamar

Na današnjoj sednici tzv. kosovske skupštine došlo je do fizičkog obračuna između poslanika vladajućeg Samoopredeljenja i poslanika DPK.

Kako prenose prištinski mediji, do tuče je došlo tokom govora Aljbina Kurtija. Incident je započet u trenutku kada je poslanik DPK Mergim Ljuštaku prišao Kurtiju i polio ga vodom.

Aljbin Kurti, Tuča, Kosovo, Kosovska skupština, skupština
foto: Erkin Keci / AFP / Profimedia

U tom momentu zamenik premijera Besnik Bisljimi je Ljuštakua gađao flašom vode, a zatim je krenulo opšte guranje i udaranje pesnicama. Predsednik Skupštine Gljauk Konjufca zatražio je od policije da interveniše.

Opšti metež u sali za sednice parlamenta je trajao desetak minuta. Kurtija je obezbeđenje sklonilo na sigurno.

1 / 3 Foto: Erkin Keci / AFP / Profimedia

Bisljimi gađao flašicom Ljuštakua, pa dobio šamar

Incident danas u Skupštini Kosova inicirao je zamenik premijera i glavni pregovarač u dijalogu Prištine i Beograda Besnik Bisljimi kada je pocepao transparent "zdravo" koji su postavili opozicioni poslanici.

Nakon toga je reagovao poslanik DPK Mergim Ljuštaku koji je prišao Kurtiju za govornicom i polio ga vodom iz čaše. Na to je ustao Besnik Bisljimi i gađao flašicom vode Ljuštakua.

Kako se vidi na snimku, u opštem metežu i razmeni udaraca između poslanika i ministara iz redova Samoopredeljenja i poslanika opozicione DPK na video snimku se vidi kako u jednom trenutku Bisljimi dobija i šamar. Zatim potpredsednik kosovske vlade pokušava da se obračuna sa ljudima ispred njega nasumično udarajući rukama.

Kurtija je za to vreme obezbeđenje uspelo da skloni u stranu, a u gužvi je zamalo ostao bez sakoa.

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri prethodno je kritikovao vladu zbog načina upravljanja situacijom na severu. On je od premijera Aljbina Kurtija zatražio odgovor zašto do sada nije poslušao savete SAD.

„Nesumnjivo, juče je jedan od najstrašnijih dana u istoriji upravljanja našom zemljom. To je dan kada su vlast i ovu skupštinu preplavili strah i bes. Premijeru, juče ste doneli odluku da se povučete posle četiri meseca eksperimentisanja."

1 / 7 Foto: Printscreen Youtube Kosovo Online

"Posle četiri meseca otkako ste Kosovo stavili kao najsankcionisaniju zemlju. Posle četiri meseca ugrožavanja policajaca. Izađite i recite zašto ste maltretirali narod i uveli sankcije. Vaš autoritet je juče pao na zemlju. Morate da izađete ovde i pokažete zašto ste rekli ne SAD, otišli ​​ste u Bratislavu i snašli ste se“, poručio je on.

Kurir.rs/Kosovo online/Koha

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track