KURTIJA GAĐALI FLAŠOM, PONOVO HAOS U SKUPŠTINI! Poslanici se naguravali nastao opšti metež, uletelo obezbeđenje s kišobranom VIDEO
Foto: Printskrin / You Tube, Printscreen Twitter

drugi incident

KURTIJA GAĐALI FLAŠOM, PONOVO HAOS U SKUPŠTINI! Poslanici se naguravali nastao opšti metež, uletelo obezbeđenje s kišobranom VIDEO

Politika -

Skupština u Prištini je danas posle nereda i tuče između poslanika Samoopredeljenja i DPK, nastavila rad, međutim poslanici opozicionih Demokratske partije Kosova, Demokratskog saveza Kosova i Alijanse za budućnost, blokirali su parlamentarnu govornicu, zahtevajući da se sednica prekine.

Ponovo je došlo je do fizičkog kontakta između poslanika vladajućeg Samoopredeljenja i poslanika Demokratske partije Kosova. Nakon što je nastao opšti metež, u onda je uletelo i obezbeđenje.

U pravcu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija poletela je flaša, pa mu je u jednom trenutku prišlo obezbeđenje i raširilo kišobran.

Kako prenosi Koha, ranije je Glauk Konjufca rekao je da će građani proceniti ko je započeo današnji sukob, i da je u interesu svih da se ta situacija što pre prevaziđe.

"Nastavimo sednicu gde smo stali. Čak je i Aljbin Kurti imao volju da odustane od svog obraćanja.

Građani čekaju da nastavimo normalno. Na izbore idemo kad god hoćete", rekao je Konjufca i zamolio poslanike da ''sa razumevanjem prevaziđu probleme i nastave sa poslaničkim pitanjima na sednici'', dodajući da su to zahtevi građana. On je istakao da se nada da se današnje nemile scene neće ponoviti.

Kurir.rs/Koha

Bonus video:

03:32

Kokanović: Aljbin Kurti broji možda poslednje političke dane na Kosovu i Metohiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track