ANA BRNABIĆ SE OGLASILA IZ TIRANE: Otvoreni Balkan nastavlja da postoji
Foto: Printscreen/Pink

Samit

ANA BRNABIĆ SE OGLASILA IZ TIRANE: Otvoreni Balkan nastavlja da postoji

Politika -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas posle sastanka u Tirani da Otvoreni Balkan nastavlja da postoji, kao i da se nastavlja sa inicijativama u okviru njega.

- Ono što želim da kažem jeste da Otvoreni Balkan nastavlja da postoji i da nastavljamo sa našim inicijativama. Pre samo tri dana smo otvorili zajedničku izložbu Otvorenog Balkana u srpskom kulturnom centru u Parizu, tako da nastavljamo sa tim inicijativama - poručila je srpska premijerka iz glavnog grada Tirane.

Ona je dodala je da upravo završava svoju posetu glavnom gradu Albanije i da je sa kolegama iz regiona razgovarala o dve važne teme tokom sastanka.

- Upravo završavam svoju posetu Tirani na poziv premijera Albanije Edija Rame. Da zaključim, imali smo realno dve teme - jedna tema je Otvoreni Balkan, ali i samit Berlinskog procesa, čiji domaćin će biti Albanija u oktobru ove godine. U ovom trenutku Albanija je potpuno fokusirana na samit Berlinskog procesa i na to šta dodatno možemo da uradimo nakon poslednjeg samita koji je bio u Berlinu. Takođe smo razgovarali i o Otvorenom Balkanu, o inicijativama koje imamo u okviru njega, a koje su prilično komplementarne sa samitom Berlinskog procesa - objasnila je premijerka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track