JEDNA MALA SRBIJA STABILNIJA OD VEĆIH I JAČIH ZEMALJA: Ministar Siniša Mali izneo ohrabrujuće brojke!
Foto: Printscreen/RTS

povoljno stanje

JEDNA MALA SRBIJA STABILNIJA OD VEĆIH I JAČIH ZEMALJA: Ministar Siniša Mali izneo ohrabrujuće brojke!

Politika -

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali zadovoljan je javnim finansijama Srbije, kako je naveo u današnjem izlaganju u Skupštini Srbije.

- Moja poruka građanima Srbije je da su naše javne finansija izuzetno stabilne. Javni dug je apsolutno pod kontrolom uprkos ogromnoj globalnoj ekonomskoj krizi. Naš udeo javnog duga u BDP na današnji dan je 51,7 odsto - rekao je Mali, prenosi Informer.

Dodao je da je prosek javnog duga u EU oko 95% u odnosu na BDP, a to uključuje države poput Nemačke, Francuske i Italije.

- Jedna mala Srbija je mnogo ekonomski stabilnija i od mnogo većih i jačih zemalja. Uvaženi narodni poslanici, znate li koliki je javni dug jedne Nemačke - 2,4 hiljade milijardi evra. I sada da ne znate o kojoj se zemlji radi, da ne znate broj stanovnika, projekte koje radi, visinu plata i penzija, vi biste rekli da je ta zemlja u velikom problemu, a udeo javnog duga u BDP Nemačke je negde oko 60 odsto - dodao je.

Istakao je da se novac troši na unapređenje kvaliteta života građana.

Naša zemlja se razvija, gradimo auto – puteve i brze pruge, a za informaciju za one koji nisu znali, postoje brzi vozovi od Beograda do Novog Sada koji idu 200 kilometara na sat. Toga nikada nije bilo u našoj zemlji. Naša ekonomska politika nije igra, ni predmet besmislenih laži i neistina, već veoma ozbiljna i odgovorna stvar. Srbija u ovom trenutku i dalje ima pozitivan rast uprkos ogromnoj ekonomskoj krizi - zaključio je Mali.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja