POLOŽAJ SRPSKOG STANOVNIŠTVA NA KOSOVU I METOHIJI JE TRAGIČAN: Marija Zaharova istakla da je Zapad neprijatelj Srba i Srbije!
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

klackalica

POLOŽAJ SRPSKOG STANOVNIŠTVA NA KOSOVU I METOHIJI JE TRAGIČAN: Marija Zaharova istakla da je Zapad neprijatelj Srba i Srbije!

Politika -

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, istakla je težak položaj Srba pod vlasću privremenih prištinskih institucija.

- Iskonski položaj srpskog stanovništva u autonomnoj pokrajini Kosova i Metohije je težak i ja bih čak rekla i tragičan, jer on nastavlja da se pogoršava. Kao što znate, kosovski vrh fanatično pokušava da pretvori taj deo Srbije u etnički čistu, albansku teritoriju. Oni i ne razmišljaju o tome da mirno koegzistiraju sa Srbima, bez obzira na to što stalno pokušavaju da uvere u suprotno. Kako bi ostvarila svoje ciljeve Priština koristi veliki arsenal represivnih mera - rekla je Zaharova u razgovoru sa novinarima radio stanice Saga.

Aljbina Kurtija je okrakterisala kao kamen spoticanja stabilizacije u regionu.

Kurti, odnosno, "takozvani premijer, mi to, razumete, uvek stavljamo u zagradu, prosto je uništio Briselski sporazum sa Beogradom i diskreditovao dijalog koji se sprovodio pod pokroviteljstvom Evropske unije".

Smatra da Srbija nema prijatelje na zapadu.

- Nema sumnje da je Zapad oduvek bio i da će biti usmeren protiv Srba, a u stvari nikakvo dobro ni SAD ni EU ne žele Srbiji - dodala je.

Kurir.rs/Saga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja