DANAS SE ODRŽAVA KONFERENCIJA PROJEKTA "LIID": Milioni će biti uloženi u lokalne samouprave, a prisustvovaće i predsednik Vučić!
Foto: Printscreen Pink Tv

palata srbija

DANAS SE ODRŽAVA KONFERENCIJA PROJEKTA "LIID": Milioni će biti uloženi u lokalne samouprave, a prisustvovaće i predsednik Vučić!

Politika -

Danas će biti održana Uvodna konferencija projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava u Srbiji, projekat LIID, u Palati Srbija, a njoj će prisustvovati i predsednik Aleksandar Vučić, kao i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Ceo projekat vredi 265,2 miliona evra, a 145 lokalnih samouprava dobiće bespovratna novčana sredstva koja će moći da iskoriste za rekonstrukciju saobraćajnih infrastruktura, izgradnju pešačkih prelaza, biciklističkih staza ili prostora za javni prevoz, povećanje otpornosti saobraćajne infrastrukture na klimatske promene, ozelenjavanje javnih površina, razvoj sistema pametnih gradova i održive urbane mobilnosti, izradu planskih dokumenata i razvoj institucionalnih i kadrovskih kapaciteta jedinica lokalnih samouprava.

Nosilac projekta je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Srbije, a on će trajati do 30. novembra 2028. godine

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja