OVK JE BILA PEŠADIJA NATO: Vladislav Jovanović poručuje da Zapad pritiska Srbiju da prizna prištinske institucije!
Foto: Kurir

PROCENA

OVK JE BILA PEŠADIJA NATO: Vladislav Jovanović poručuje da Zapad pritiska Srbiju da prizna prištinske institucije!

Politika -

Nekadašnji ministar spoljnih poslova Vladislav Jovanović smatra zapadne zemlje nisu iskrene po pitanju dijaloga Beograda i Prištine.

- Zapad ima za cilj da privede kraju nameru da tzv. Kosovo uvede u UN, NATO i EU i takvom politikom počinju da nam vezuju ruke i stavljaju našu politiku u pasivni položaj prema njihovoj, koja je aktivna do maksimuma. Takvim ponašanjem pokazuju da oni nisu otvoreni za stvarni dijalog i rešenje koje zadovoljava obe strane nego su fiksirali cilj i sada žele da nas privedu prihvatanju njihovog cilja. Stoltenberg je bio učtivi slušalac, a ne i neki veliki obećavalac suštinskih promena. OVK je bila pešadija NATO. U onom trenutku kada je Zapad priznao tzv. Kosovo pogazili su Rezoluciju 1244, a krše je i sada ćuteći na naoružavanje Prištine - kaže Jovanović.

On smatra da Srbija ne sme da odstupi od Rezolucije 1244.

- Oni ne mogu da je izbace bez naše pomoći. Na njihovu politiku treba da odgovorimo što ofanzivnijom politikom na polju otpriznavanja lažne države i da pokrenemo pitanje Rezolucije 1244 pred Savetom bezbednosti, što je država već i najavila - zaključio je Jovanović.

Kurir.rs/Novosti

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track