POHVALIO RAD KANCELARIJE ZA KIM: Đurić: Dobro je kada vašu politiku ne podržava ekstremista poput Kurtija!
Foto: Petar Aleksić

AMBASADOR SRBIJE U SAD

POHVALIO RAD KANCELARIJE ZA KIM: Đurić: Dobro je kada vašu politiku ne podržava ekstremista poput Kurtija!

Politika -

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je kosovski premijer Aljbin Kurti u političkom i faktičkom smislu nepoželjna osoba u političkom Vašingtonu jer se svojim postupcima dokazao kao "grobar Kosova kao nezavisne države".

- Šta se dešava na Balkanu nije među prioritetima američke političke javnosti, njih zanima Kina, Rusija, malo Bliski Istok... Sve ostalo što se dešava u svetu predmet je rasprava isklučivo kada se pojavi u vesti - rekao je on na televiziji Hepi.

Đurić je dodao da njegov posao nije samo da u Vašingtonu prezentira činjenice o tome šta se dešava na severu Kosova, već i da radi na tome da se Srbija i SAD interesno povežu kroz ekonomsku saradnju.

- Direktor vladine Kancelarije za KiM Petar Petković treba da doživi kao pohvalu svog rada to što mu je ekstremista Kurti zabranio da uđe na Kosovo. Dobro je kada vašu politiku ne odobrava ekstremista poput njega - rekao je Đurić.

Na pitanje o sankcijama koje su SAD uvele šefu Bezbednosno informativne agencije Aleksandaru Vulinu, Đurić je ocenio da su one političke prirode i da je Srbija postupila umereno tražeći od Amerike da dokaže svoje tvrdnje.

- Mi smo narod koji je mnogo propatio zbog sankcija. Tražimo da ne razgovaramo jezikom sankcija, već saradnje - rekao je Đurić.

Kurir.rs

Kurir.rs/Hepi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track