NA STRANI PRAVA I PRAVDE: Brnabićeva: Od Surinama počelo suspendovanje jednostrano proglašenog priznanja Kosova!
Foto: Vlada Srbije / Slobodan Miljević

bliski odnosi

NA STRANI PRAVA I PRAVDE: Brnabićeva: Od Surinama počelo suspendovanje jednostrano proglašenog priznanja Kosova!

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić naglasila je da Srbija izuzetno ceni i poštuje to što je Surinam prva zemlja koja je suspendovala jednostrano proglašeno priznanje Kosova.

Brnabić je tokom razgovora sa ministrom spoljnih poslova, međunarodnog biznisa i međunarodne saradnje Surinama Albertom Ramčandom Ramdinom istakla da je suspenzija priznanja postavila važan standard koji su kasnije primenile i mnoge druge zemlje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, Srbiju i Surinam vežu bliski diplomatski i politički odnosi, a trenutno se radi na jačanju ugovorne regulative koja će omogućiti bolju ekonomsku, trgovinsku, naučnu, zdravstvenu, poljoprivrednu i drugu saradnju dve zemlje.

Premijerka je posebno zahvalila sagovorniku na tome što je Vlada Surinama podržala Srbiju u kandidaturi za organizaciju Međunarodne svetske izložbe Ekspo2027 u Beogradu istakavši da se nada zapaženom učešću Surinama na toj manifestaciji.

Albert Ramčand Ramdin je naglasio da značajne mogućnosti saradnje postoje u oblasti uvođenju novih tehnologija i stvaranju sistema održive poljoprivrede, u čemu je Srbija postigla zavidan uspeh i poseduje vredna iskustva.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track