MARINIKA NASTAVLJA PO SVOME: Sve što radi je iz nezajažljive ambicije i političke promocije!
Foto: Zorana Jevtić

I dalje politizuje tragedije u Ribnikaru i Mladenovcu

MARINIKA NASTAVLJA PO SVOME: Sve što radi je iz nezajažljive ambicije i političke promocije!

Politika -

Umesto da posluša molbu roditelja dece koja su ubijena u masakru u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i dalje iz ove teme cedi političku korist, pa je tako danas, iako je rad Anketnog odbora o utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su doveli do tragedija u školi na Vračari i u selima oko Mladenovca u petak obustavljen, održala konferenciju na kojoj je govorila zašto to telo treba da nastavi sa radom i koga bi ona sve saslušavala.

A Anketni odbor Skupštine Srbije prestao je sa radom zbog poštovanja prema porodicama koje su izgubile svoje najmilije, ali Marinika Tepić gazi i preko toga. Ona ne odustaje od svoje političke agende koja u nastavku rada Anktenog odbora vidi nastavak obračuna sa političkim neistomišljenicima. Kao da je bilo kakva politička borba vredna toliko da opravdava gaženje po žrtvama i onima koji ih žale.

Nisu vredeli vapaji roditelja ubijene dece da se razum vrati u glave nekih političara. Opoziciona borba izgleda da je iznad svega, a onaj koji ju je poveo na temi dva masakra koji su zavili Srbiju u crno ne misli da stane. A reč je suludom pokušaju da se na smrti naših građana, a pod okriljem Skupštine Srbije, prikupe bedni politički poeni.

OŠ Vladislav Ribnikar, Vladislav Ribnikar
foto: Nenad Kostić

Ne postoje zamerke, niti sumnje na sve ono što je ovo društvo uradilo posle nikad viđenih tragedija. Uhapšeni su svi osumnjičeni za ubistva, direktno i posredno. Protiv U. B. iz Dubone i oca maloletnog ubice iz "Ribnikara" vodi se istraga, imovina im je zaplenjena, država je pokrenula kampanju i sakupila ogromne količine nelegalnog oružja, porodicama žrtava i njihovim drugovima obezbeđena je psihološka podrška, a nastava je završena u skladu sa željama roditelja đaka... Ranjena Srbija se leči i čeka da tužilaštva završe istrage i da sud da konačnu reč. Kao u svakoj civilizovanoj i uređenoj državi.

Na sve to Marinika Tepić je iz nezajažljive političke ambicije požurila da dirne u nezalečene rane. Ali to ne treba da iznenađuje, jer je reč o ženi kojoj je zaštitni znak menjanje stranaka zbog iste ambicije. Ona je svoju političku karijeru počela u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, ali je 2017. napustila tu stranku, jer nije htela da kandidat za predsednika bude tadašnji lider Nenad Čanak. Odmah je pristupila Novoj stranci koju je tada vodio Zoran Živković, ali se nije dugo zadržala. Kao samostalna poslanica branila je boje Savezu za Srbiju, da bi na kraju ušla u SSP, gde je praktično desna ruka Draganu Đilasu. U opozicionoj borbi volela je da se uživi u ulogu nekakve istraživačke novinarke, ali se, umesto otkrivanja afera, što joj je bila namera, upetljavala u sopstvene neistine. Najpoznatija afera u koju je sama upala jeste ona koja je nastala na osnovu njene tvrdnje da se na farmi u Moroviću gaji marihuana, a ispostavilo se da je reč o farmi kokošaka. Iznosila je i brojne neutemeljene optužbe na račun državnih preduzeća, poput Telekoma i EPS, ali su svi njeni nastupi bili samo u cilju političke promocije i vrlo često zaštite interesa vlasnika Junajted grupe Dragana Šolaka.

Marinika Tepić
foto: Zorana Jevtić

I posle svega što se dogodilo, Marinika Tepić ne može da se pomiri sa činjenicom da neće imati Anketni odbor kao svoj poligon za serviranje još jedne ture političke prljavštine. Razočarana što ne može da predsedava ovim telom, ona se obratila javnosti sa obaveštenjem, koje u ovim okolnostima više zvuči kao pretnja, da Anketni odbor nije rasformiran, već je njegov rad blokiran.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track