"NEPRIHVATLJIVA SVAKA VRSTA ZASTRAŠIVANJA" Šef Eeuleksa: Zabrinut sam zbog pretnji novim srpskim policajcima!
Foto: YouTube/Đovani Pjetro Barbano

"NEPRIHVATLJIVA SVAKA VRSTA ZASTRAŠIVANJA" Šef Eeuleksa: Zabrinut sam zbog pretnji novim srpskim policajcima!

Politika -

Na severu KiM počela su da rade 74 nova policajca iz nevećinskih zajednica, od kojih su 45 Srbi.

Šef EULEKS-a, Đovani Pjetro Barbano, izrazio je danas zabrinutost povodom, kako je rekao, medijskih izveštaja da novi kosovski policajci iz srpske zajednice dobijaju preteće poruke.

On je putem objave na Tviteru svaku vrstu pretnje ili zastrašivanja nazvao neprihvatljivim.

- Veoma sam zabrinut zbog medijskih izveštaja u vezi sa pretećim porukama novim kosovskim policajcima iz nevećinskih zajednica. Bilo kakva vrsta zastrašivanja je neprihvatljiva, a ja naglašavam značaj da Kosovska policija odražava i predstavlja celokupno stanovništvo Kosova - napisao je Barbano. Na severu KiM počela su da rade 74 nova policajca iz nevećinskih zajednica, od kojih su 45 Srbi.

Zamenik direktora tzv. kosovske policije za severni region Mitrovice, Veton Eljšani, je rekao da su ostali pripadnici romske, aškalijske, egipćanske, bošnjačke i turske zajednice.

- Na sever su došla 74 nova policajca iz zajednica, od kojih je 45 iz srpske zajednice. Dok su drugi pripadnici romske, aškalijske, egipćanske, bošnjačke, turske zajednice. Trenutno je to faza njihove interne obuke, a njihova obuka uključuje patrolu, saobraćaj, istrage itd... - naveo je Eljšani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja