NOVA MINISTARKA NIJE UVEK BILA MILJENICA SREĆE: Slavici Đukić Dejanović lopovi upali u stan, u istom danu imala DVE SAOBRAĆAJKE...
Foto: Dragan Kadić

Maler

NOVA MINISTARKA NIJE UVEK BILA MILJENICA SREĆE: Slavici Đukić Dejanović lopovi upali u stan, u istom danu imala DVE SAOBRAĆAJKE...

Politika -

Slavica Đukić Dejanović je glasovima poslanika Skupštine Srbije postala novi ministar prosvete i time dopunila svoju biografiju u kojoj piše da je završila Medicinski fakultet, magistarske i doktorske studije i specijalizaciju iz nauropsihijatrije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Ništa manje bogata nije ni njena politička biografija u kojoj piše da je u sedam mandata bila poslanik u Skupštini Srbije, saveznom parlamentu SRJ i državne zajednice Srbije i Crne Gore. U prelaznoj Vladi Srbije bila je ministar za brigu o porodici, bila je i predsednica Skupštine Srbije od 2008. do 2012. godine, a obavljala je i funkciju vršioca dužnosti predsednika Srbije od početka aprila do kraja maja 2012. godine.

Slavica Đukić Dejanović, Ranko Dejanović
foto: Damir Dervišagić

Međutim, nova ministarka prosvete nije uvek bila miljenica sreće.

Pre šest godina, tačnije početkom marta 2017. godine, Đukić Dejanović je imala dve saobraćajne nesreće u istom danu! Prva se dogodila na ulazu u Vranje, gde je prisustvovala predizbornom mitingu Aleksandra Vučića i tom prilikom je prošla bez povreda.

Međutim, samo nekoliko sati kasnije, na povratku sa mitinga, ministarka prosvete je imala u Grdeličkoj klisuri drugu saobraćajku do koje je došlo kada je na vozilou kojem je bila naleteo kamion koji je prešao u suprotnu traku. Automobil je potpuno uništen, a Slavica Đukić Dejanović je prebačena u Klinički centar u Nišu sa lakšom povredom mozga i povredama grudnog koša.

Slavica Đukić Dejanović, Saobraćajna Nesreća, Udes
foto: Dragana Kocić

Ni to nije bio kraj nevoljama. Četiri godine kasnije, u maju 2021. godine, lopovi su provalili u porodični stan ministarke porsvete i odneli 4.000 evra koje su našli u stanu. Ministarka i njen suprug su u momentu provale bili u Kragujevcu, a krađu je prijavio suprug Ranko.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja