ODLIČNI ODNOSI SRBIJE I EGIPTA SU IMPULS ZA POŠTOVANJE I LJUBAV DVA NARODA: Orlić se sastao sa Džebalijem!
Foto: Pokret socijalista

predsednik predstavničkog doma parlamenta egipta

ODLIČNI ODNOSI SRBIJE I EGIPTA SU IMPULS ZA POŠTOVANJE I LJUBAV DVA NARODA: Orlić se sastao sa Džebalijem!

Politika -

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić razgovarao je danas sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Egipta Hanafijem Ali Džebalijem koji je u poseti Srbiji. Dvojica zvaničnika su na konferenciji za novinare nakon razgovora u Domu Narodne skupštine potvrdili dobre i prijateljske odnose između dve države koje žele da dalje unapređuju.

Džebalij je izjavio da tokom svoje posete namerava da ojača saradnju sa Srbijom na parlamentarnom nivou i da unapredi bilateralne odnose.

- Orlić i ja smo se složili da je jačanje bilatareline saradnje izuzetno bitno razvijati kroz posete na parlamentarnom nivou. Takođe treba unapređivati saradnju u oblasti ekonomije i trgovine za koju se nadam da će dostići veoma visok nivo - izjavio je on.

Džebalij je dodao da odlični odnosi između vlada dve države daju impuls njihovim narodima da jedni druge poštuju i vole. Orlić je izjavio da "poseban pečat" poseti Džebalija daje njegovo učešće na svečanom otvoranju Egipatske ulice u Bepogradu.

- Razgovarali smo o saradnji u različitim oblastima i izazovima koje treba da savladamo zajedničkim snagama kako bi nastavili razvoj Srbije i Egipta - izjavio je on.

Predsednik srpskog parlamenta je dodao da je sa kolegom razgovarao o bezbednosnim izazovima koji se tiču Kosova i očuvanju mira ali i onih koji su važni za Egipat.

- Radi se na razvoju trgovinske i privredne saradnje a očekuje nas i sporazum o slobodnoj trgovini - rekao je Orlić.

Džebalij se nakon razgovora sa Orlićem i konferencije za štampu upisao u knjigu gostiju srpskog parlamenta.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja