DANAS 13. PROTEST U ORGANIZACIJI DELA OPOZICIJE: Šetnja do Republičkog javnog tužilaštva
Foto: Zorana Jevtić

DANAS 13. PROTEST U ORGANIZACIJI DELA OPOZICIJE: Šetnja do Republičkog javnog tužilaštva

Politika -

Prostest u organizaciji dela opozicije održaće se danas po 13. put u Beogradu, a prema najavama organizatora, građani će od Skupštine Srbije u protestnoj koloni prošetati do Republičkog javnog tužilaštva.

Kako je najavljeno, građani će se okupiti u 20 sati ispred zgrade Skupštine Srbije, odakle se kreće u šetnju Ulicom Kneza Miloša do Nemanjine, gde je Tužilaštvo, kako bi se izrazilo nezadovoljstvo njegovim radom.

Među zahtevima protesta "Srbija protiv nasilja" koji su istaknuti nakon njegovog prvog održavanja u maju, posle dva masovna ubistva u Beogradu i okolini Mladenovca u kojima je stradalo 20 osoba, su smene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Učesnici protesta, čiji su tehnički organizatori stranke iz dela proevropske opozicije, traže i smenu svih članova saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi uz obrazloženje da "promovišu nasilje", kao i smenu rukovodstva Radio televizije Srbije.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja