SAOBRAĆAJNO POVEZIVANJE TEMELJ RAZVOJA SRBIJE: Vesić: Izgradnja saobraćajnica znači više investicija i više radnih mesta!
Foto: Printscreen Pink Tv, Kurir

Bitka za standard

SAOBRAĆAJNO POVEZIVANJE TEMELJ RAZVOJA SRBIJE: Vesić: Izgradnja saobraćajnica znači više investicija i više radnih mesta!

Politika -

Saobraćajno povezivanje je važno jer omogućava razvoj zemlje, dolazak investitora, bolji životni standard i razvoj turizma, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je u Srbiji od 2013. godine u saobraćaj pušteno oko 421 kilometar autoputeva i brzih saobraćajnica.

Vesić je podsetio da je saobraćajno povezivanje politika koju zagovara predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da se to moglo videti i tokom posete opštini Priboj, kada su izneti planovi za razvoj tog dela naše zemlje među kojima je i izgradnja gondole dužine oko 15 kilometara, koja će spojiti ski-centar "Tornik" sa Pribojskom banjom.

- To znači život za Pribojsku banju, povezivanje svih tih mesta - Priboja, Prijepolja, Nove Varoši sa Zlatiborom i njihovu zajedničku turističku ponudu. Upravo se juče pokazalo šta znači politika koju predsednik Vučić zagovara poslednjih više od deset godina, a to je saobraćajno povezivanje Srbije. Na ovom primeru se pokazuje koliko svi delovi Srbije postaju interesantniji i za turizam i za ulaganje - rekao je Vesić.

On je podsetio da su se tokom posete Priboju čuli planovi o razvoju tog dela zemlje i dodao da će se graditi autoput Požega-Kotroman koji vodi prema Republici Srpskoj, te da će se istovremeno krenuti i sa izgradnjom autoputa od Požege do Boljara, odnosno do granice sa Crnom Gorom.

Takođe je podsetio na najave predsednika Vučića da će Nova Varoš biti povezana brzom saobraćajnicom preko Sjenice sa Dugom Poljanom.

- Ta saobraćajnica biće duga oko 55 kilometara i omogućiti da Priboj, Prijepolje i Nova Varoš budu vezani za autoput prema Beogradu, da ne budu zapostavljeni - rekao je Vesić.

Ministar je naglasio da je saobraćajno povezivanje važno jer se izgradnjom brzih saobraćajnica i pruga, kao i rekonstrukcijom postojećih, suštinski postavljaju temelji za razvoj Srbije.

- Izgradnja saobraćajnica znači više investiticija, a to znači više radnih mesta, bolje plate i da ljudi mogu da ostanu tu gde se sada nalaze i normalno žive od svog rada - rekao je Vesić.

Ministar je naveo da će krajem oktobra biti završen autoput Ruma-Šabac, a da će se onda do kraja sledece godine raditi brza saobraćajnica od Šapca do Lozinice, te da će se raditi i odvojak za Slepčevic-Badovince, što je još jedan odvojak za Republiku Srpsku.

- To znači da ćemo na ovoj brzoj saobraćajnici imati dve veze sa Republikom Srpskom, preko Badovinaca i preko granickog prelaza kod Zvornika, tako da ćemo na taj način biti dobro saobraćajno povezani kada je u pitanju Republika Srpska. Ako tome dodamo da treba da bude završen autoput Sremska Rača-Kuzmin, što je prvi deo autoputa Beograd-Sarajevo, kao i autoput Požega-Kotroman koji je veza prema Višegradu, pa preko Romanije do Sarajeva, to znači da će Srbija i Republika Srpska, odnosno BiH, biti povezani sa dva autoputa i dve brze saobracajnice - rekao je Vesic.

Komentarišući kritike povodom toga što je deonica od 5,5 kilometara na autoputu Niš-Merdare, koja je nedavno otvorena, rađena u poluprofilu, Vesić je rekao da to samo pokazuje do koje mere pojedini opozicioni političari ne žele da se u Srbiji bilo šta pozitivno promeni.

- Kada se grade autoputevi i brze saobraćajnice, gradi ih predsednik Vučić, ali ne za ovu vladu, već za sve građanke i građane koji će ih koristiti decenijama u budućnosti - rekao je Vesić.

(Kurir.rs/TV Hepi)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track