MEĐUNARODNA ZAJEDNICA MORA DA REAGUJE: Milović: Izvršite pritisak na Prištinu da stavi van snage zabranu uvoza robe iz Srbije!
Foto: Printscreen Kosovo Online

Apel

MEĐUNARODNA ZAJEDNICA MORA DA REAGUJE: Milović: Izvršite pritisak na Prištinu da stavi van snage zabranu uvoza robe iz Srbije!

Politika -

Zamenik direktora KBC Kosovska Mitrovica i bivši gradonačelnik Zvečana Dragiša Milović apelovao je na međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Prištinu da stavi van snage zabranu uvoza robe iz Srbije, jer kako ističe, ako se to ne desi, zbog nedostatka lekova i osnovnih životnih namirnica, građanima preti humanitarna katastrofa.

- Ova nerazumna odluka Prištine, "najdemokratskije zemlje u Evropi", otežava dodatno ionako težak život naših građana. Sprečavanje ulaska robe iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju odrazilo se na naše građane, pre svega kada govorimo o osnovnim životnim namirnicama, mleku i mlečnim proizvodima, ali trpe i naši pacijenti u Kliničko-bolničkom centru i hronični bolesnici koji ne mogu da dođu do svoje terapije - kaže Milović. On je dodao da se u Kliničko-bolničkom centru troše poslednje rezerve antibiotika, infuzionih rastvora i zavojnog materijala.

- Preti nam humanitarna katastrofa ukoliko se ova nerazumna odluka ne stavi van snage. Apelujemo na predstavnike međunarodne zajednice, koji su ovde po Rezoluciji 1244, da olakšaju život svim građanima i pozovu Prištinu da ovu odluku stavi van snage. U KBC se leče i Srbi, i Albanci i Bošnjaci i Romi, potrebno je da se našim građanima olakša život i lečenje - poručio je Milović.

(Kurir.rs/Kosovo onlajn)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track