PONOVO ODLOŽENO ROČIŠTE NA SUĐENJU ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Razlog je tehnička nemogućnost objavljivanja snimaka sa dokazima
Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

PONOVO ODLOŽENO ROČIŠTE NA SUĐENJU ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Razlog je tehnička nemogućnost objavljivanja snimaka sa dokazima

Politika -

Zbog tehničke nemogućnosti objavljivanja video snimaka sa dokazima, u Osnovnom sudu u Prištini i danas je otkazan glavni pretres na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića, a sledeće ročište zakazano je za kraj oktobra.

Isti problemi bili su razlog otkazivanja i jučerašnjeg pretresa. U sudu nisu ni danas uspeli da se organizuju da se pogleda video-materijal sa kamera na dan 16. januara 2018. godine kada je Oliver Ivanović ubijen.

Na današnjem ročištu dogovoreno je da tušilaštvo podeli video-materijale sa dokazima advokatima optuženih, ukoliko donesu svoje memorijske diskove, jer se radi o preko 400 gigabajta snimaka.

Suđenje šestorici osumnjičenih za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića počelo je u julu 2021. godine, i do danas nije okončano.

U roku od tri godine, Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je tri optužnice u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, ali osim što su se optuženi dva puta izjasnili da nisu krivi, sudski proces nije dalje odmakao.

Prva je podignuta početkom decembra 2019. godine, a već krajem decembra iste godine tadašnji tužilac Sulj Hodža dostavio je drugu izmenjenu optužnicu. Potom je novembra 2020. podignuta i treća optužnica.

Oliver Ivanović, ubijen je 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija svoje partije u Severnoj Mitrovici.

Optuženi su za pomaganje Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Njima se na osnovu treće optužnice na teret stavlja da su od 2014. do 2018. bili deo kriminalne grupe sa Željkom Bojićem, Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem na čelu, te da su u kontinuitetu pokušavali da pod svoju kontrolu stave Severnu Mitrovicu.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track