PRESUDA U PRIŠTINI: Dvojici Srba zabranjen ulazak na Kosovo u naredne tri godine zbog navodnog organizovanja nereda na severu KiM!
Foto: Printscreen/Youtube/Kosovo-online

Provokacija

PRESUDA U PRIŠTINI: Dvojici Srba zabranjen ulazak na Kosovo u naredne tri godine zbog navodnog organizovanja nereda na severu KiM!

Politika -

Osnovni sud u Prištini osudio je na šest meseci zatvora i dopunskom kaznom u vidu zabrane ulaska na Kosovo Sinišu Jevtića i Ivana Sekulića, Srbe koji su uhapšeni zbog navodnog organizovanja nereda na severu Kosova krajem maja, potvrdio je advokat Miloš Delević. On je dodao da je zatvorska kazna zamenjena je novčanom.

Jevtić i Sekulić su, pored toga što su osuđeni na šest meseci zatvora, dobili i dopunsku kaznu u vidu zabrane ulaska na Kosovo u trajanju od tri godine.

- Siniša Jevtić je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci. Kazna zatvora mu je na predlog odbrane zamenjena u novčanu kaznu u iznosu od 5.700 evra. Porodica je sakupila novac, ja ću platiti kaznu kao njegov branilac i očekujem da u toku dana bude pušten na slobodu - rekao je advokat Delević, branilac Siniše Jevtića.

Jevtić i Sekulić se terete za krivična dela "učestvovanje u protestu" i "huliganstvo", a njihova imena našla su se na Kurtijevom spisku lica koja je optužio za organizovanje nereda na severu.

Prema Kurtijevim rečima, Jevtić i Sekulić su takođe deo navijačke grupe "delije".

(Kurir.rs/Kosovo onlajn)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track