Dulić muljao s akumulatorima

Evo zašto je uvozio otpad

Dulić muljao s akumulatorima

Politika -
Bivši ministar nije hteo da izda dozvolu „Andra komercu“ da izveze otpad kako bi sredio posao Bogićevićevom „Farmakomu“

BEOGRAD - Ko će kome ako ne svoj svome.- Ministar Oliver Dulić nije hteo da mi da dozvolu za izvoz starih akumulatora iako sam imao svu dokumentaciju. Tako je štitio „FarmakomMiroslava Bogićevića, koji je po nižoj ceni mogao da ih otkupljuje i prerađuje - kaže za Kurir Miladin Andrić, vlasnik užičke firme „Andra komerc“, koja se godinama bavi prikupljanjem i izvozom sekundarnih sirovina.On ističe da je zbog svega tužio državu i dobio odštetu od šest miliona dinara. Andrić navodi da mu je Dulićev pomoćnik ispričao da je ministar odbio da potpiše dozvolu.- Kada je Duliću odneo dozvolu da je samo potpiše jer su svi uslovi bili ispunjeni, rekao mu je da to ne donosi više, jer neće da potpiše - priča Andrić.Na pitanje da li je neka druga firma dobijala dozvole za izvoz umesto njega, Andrić kaže da se niko nije bavio tim poslom, a suština je bila da se ne izvoze akumulatori jer im tada raste cena na domaćem tržištu, gde ih otkupljuje „Farmakom“.- Zahtev smo podneli novembra 2008, a prvi i jedini odgovor dobili smo oktobra 2009. godine. Napisali su nam da razmišljaju da zbog razvoja domaće reciklažne industrije zabrane izvoz. Nigde nisu rekli da se time jedino bavio „Farmakom“, a poznata je veza ove kompanije i DS - kaže Andrić.On navodi da je ministarstvo neizdavanjem dozvole upropastilo njegovo preduzeće jer je uzeo kredit kako bi proširio poslovanje.Dejan Mileković, portparol Ministarstva energetike i zaštite životne sredine, kaže da je pravo čudo što nekome nije bilo dozvoljeno da izveze otpad.- Ministarstvo će ispitati šta se desilo u tom slučaju, ali potrebno je malo vremena jer treba proveriti dosta obimnu dokumentaciju - kaže Mileković.

Miroslav Bogićević
Miroslav Bogićević

Andrić: Dulić nije hteo da mi da dozvolu iako sam imao svu dokumentaciju
Andrić: Dulić nije hteo da mi da dozvolu iako sam imao svu dokumentaciju

Zarada 500 odstoMlađan Dinkić, ministar privrede i finansija, optužio je Olivera Dulića da je oko 1,1 milijardu dinara potrošio na subvencionisanje uvoza starih akumulatora i guma. Andrić kaže da ne vidi u čemu je poenta davati ovakve podsticaje.- Samo na uvozu starih akumulatora i preradi u nove zaradi se 500 odsto - kaže Andrić.

Dulić bez komentaraOliver Dulić nije bio raspoložen za komentar, a Miroslav Bogićević, vlasnik „Farmakoma“, nije se javljao na telefon.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track