PREDSEDNIK VUČIĆ IZ PRIJEDORA POSLAO PORUKE MIRA: Marković: Zašto se Hrvatska stalno vraća u prošlost i napada Srbiju?
Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/Ami Dži

Podrška

PREDSEDNIK VUČIĆ IZ PRIJEDORA POSLAO PORUKE MIRA: Marković: Zašto se Hrvatska stalno vraća u prošlost i napada Srbiju?

Politika -

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je, govoreći o centralnom obeležavanju 28 godina od monstruozne akcije hrvatske vojske, rekao da su poruke, koje su iz Prijedora poslali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski patrijarh Porfirije, poruke mira.

On je dodao i da mu nije jasno kako one nekome mogu da smetaju.

- Ne razumem zašto hrvatski političari non-stop napadaju Srbiju i vraćaju se u prošlost. Akcija "Oluja" jeste bila najveće etničko čišćenje od Drugog svetskog rata. U Hrvatskoj je pre poslednjeg rata živelo 700.000 Srba, a danas ih je oko 100.000. Gde su i ko ih je proterao? Ipak, svi oni koji imaju srpsko poreklo danas ne treba da se plaše ni povetarca, a kamoli neke nove "Oluje". S druge strane, pogledajte šta se radi na Kosovu i Metohiji, Aljbin Kurti najmanje jednom nedeljno nađe bar jednog Srbina i optuži ga za ratni zločin. On želi da protera srpski narod sa Kosova i Metohije. Nažalost, kao što vidite, međunarodna zajednica ništa ne preduzima zbog onoga što se dešava Srbima na Kosovu i Metohiji - kazao je Marković.

Lider Jedinstvene Srbije je rekao da njegova stranka pažljivo prati ono što rade predsednik Vučić, ministar Dačić i Vlada Srbije.

- Naša stranka podržava njihov rad jer se i Jedinstvena Srbija bori za bolju budućnost, a ne za bolju prošlost. Prošlost ne možemo da zaboravimo, ali ne možemo ni da je promenimo. Srbija je danas, zahvaljajujući Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću, zemlja poverenja i investitora i zemlja gde su ljudi i kapital sigurni. Zato i dolaze u Srbiju!

(Kurir.rs/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track