"SADA JE NA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI DA REAGUJE!" Obrknežev objasnio kako je Prištinska vlast oduzela licencu MTS na Kosovu
Foto: Kurir televizija

KURIR TV

"SADA JE NA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI DA REAGUJE!" Obrknežev objasnio kako je Prištinska vlast oduzela licencu MTS na Kosovu

Politika -

Gazeći obavezujuće međunarodne sporazume i sopstvene zakonske regulative, vlasti u Prištini na sve načine pokušavaju da ugase MTS d. o. o., podružnicu Telekoma Srbija koja posluje na teritoriji Kosova i Metohije.

Poslednji udar na MTS desio se u akciji verifikovanja dosijea u tamošnjoj Agenciji za registraciju preduzeća (ARBK), koju je kosovski premijer poveo kao svojevrsni lov na sve što ima makar i prizvuk srpskog.

Nebojša Obrknežev, Centar za društvenu stabilnost, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde je prokomentarisao oduzimanje licence Telekomu.

01:31

SADA JE NA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI DA REAGUJE! Obrknežev objasnio kako je Prištinska vlast oduzela licencu MTS na Kosovu

- Vest o ukidanju Telekoma na prostoru KiM-a je samo još jedan pokazatelj da idemo korak u nazad. Da ne pominjemo da je sve ono što je potpisano 2013. godine, realizovano 2016. godine što se tiče Telekoma Srbije na prostoru KiM. Ovo je samo korak nazad sve mu boljeg što smo mogli bolje raditi. Smešna je stvar zašto je sve ovo doneseno. Zato što je neko iz menadžmenta Telekoma ima državljanstvo Kosovska Mitrovica - Republika Srbija. Iako je sve regularno u APR prijavljeno, a sa druge strane imaju i legitimne lične karte tzv. države Kosovo. Tako da su našli jednu začkoljicu kod jednog čoveka iz menadžmenta koji je zapravo i bio potpisnik svega toga. Sada je korak na međunarodnoj zajednici jer ona mora sad povući određene poteze - rekao je Obrknežev.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track