ODLAZEĆI ŠEF MISIJE SAVETA EVROPE U SRBIJI PORUČIO: Dobre tendencije u politikama Vlade Srbije
Foto: Nenad Kostić

pohvalno

ODLAZEĆI ŠEF MISIJE SAVETA EVROPE U SRBIJI PORUČIO: Dobre tendencije u politikama Vlade Srbije

Politika -

Odlazeći šef Misije Saveta Evrope u Srbiji Tobijas Flesenkemper izjavio je danas da je tokom svog petogodišnjeg mandata "primetio dobre tendencije" u politici Vlade Srbije, ali da je video i situacije kada se u pojedinim područjima, ne precizirajući kojim, "vraćalo i nekoliko koraka u nazad".

- Flesenkemper je na sastanku sa ministrom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislavom Žigmanovim pozdravio što postoji ministarstvo koje se bavi tim oblastima koje, kako je rekao, "uvek nastoji da nađe načine da se ide dalje" - prenelo je Ministarstvo u saopštenju.

Ministar Žigmanov je zahvalio Flesenkemperu za sve što je uradio tokom svog mandata i ukazao na "značaj Saveta Evrope u percepciji srpske vlasti, kada je reč o vrednosnom i normativnom okviru prema kojem savremene demokratije treba da teže".

Tomislav Žigmanov
foto: Printscreen/RTV

Prema rečima Žigmanova, istrajnost u primeni vrednosnog okvira i standarda Saveta Evrope "predani je odgovor na izazove u području ljudskih i manjinskih prava za resorno ministarstvo".

Kurir.rs/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track