ZASTAVE ZLOČINAČKE OVK I VELIKE ALBANIJE ZA PODRŠKU KURTIJU I OSMANIJEVOJ: Strašne scene u centru Prištine! Evo šta su skandirali
Foto: Kurir

divljanje

ZASTAVE ZLOČINAČKE OVK I VELIKE ALBANIJE ZA PODRŠKU KURTIJU I OSMANIJEVOJ: Strašne scene u centru Prištine! Evo šta su skandirali

Politika -

Pristalice premijera lažne države Kosovo Aljbina Kurtija i predsednice Vjose Osmani izašli su na Skenderbegov trg u Prištini kako bi pružili podršku sramnom okupljanju u Tetovu i Skoplju.

00:10

Skup podrske Kurtiju I Osmsnijevoj u Pristini...Viorile se zastave UCK

Okupljeni su na skupu, čiji je organizator Aljbert Šabani, nosili su simbole velike Albanije i terorističke tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, i skandirani slogani podrške Kurtiju i Osmanijevoj.

Da podsetimo, prilikom Kurtijeve posete Severnoj Makedoniji, na skupu u Tetovu videla se zastava sa mapom "velike Albanije", dok istovremeno ta poseta nije bila propaćena isticanjem zastave Severne Makedonije.

Ova poseta, tokom koje je i jedna od glavnih ulica u Prištini dobila ime Adema Demaćija, osvedočenog zagovornika nezavisnog Kosova i velike Albanije, izazvala je veliku buru u regionu, a osim predsednika Srbije Aleksandra Vučića, oštro su reagovali i predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski i premijer te zemlje Dimitar Kovačevski.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track