SVAKO SE SA SVAKIM SVAĐA: Rat među opozicionarima izbije gotovo svaki dan, ne štede se teške reči! Evo ko je sve u ZAVADI
Foto: Profimedia

nesloga

SVAKO SE SA SVAKIM SVAĐA: Rat među opozicionarima izbije gotovo svaki dan, ne štede se teške reči! Evo ko je sve u ZAVADI

Politika -

Opoziciji, po svemu sudeći, neprijatelj nije potreban, imajući u vidu da sami sebe sapliću na svakom koraku.

Iako su navodno ujedinjeni oko iste stvari, da pokušaju da pobede aktuelnu vlast, sve češće ne da nisu ujedinjeni, već se međusobno napadaju, i to javno, bez ikakve zadrške.

Poslednji u nizu sukoba dogodio se pre dva dana između lidera SDS i nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića i bivšeg premijera Vojvodine, profesora Bojana Pajtića koji nisu štedeli oštre reči u međusobnoj svađi, i to povodom događaja još iz 2012. godine. Sve se dešavalo na Tviteru gde je, između ostalog, Pajtić optužio Tadića da ga je tada rušio sa vlasti u pokrajini, dok je i Tadić bio oštar i poručio da "nije hteo da podržavam ono što je zarad lične koristi pojedinaca uništilo DS".

Boris Tadić, Intervju, Intervju Nedelje
foto: Nemanja Nikolić

Samo nekoliko dana ranije buktao je rat između lidera Narodne stranke Vuka Jeremića i njegovog dojučerašnjeg zamenika Miroslava Aleksića koji je čak i napustio stranku ne krijući da to čini upravo zbog neslaganja sa Jeremićem. Obojica su optuživali drugu stranu za bogaćenje iz budžeta, kao i za vođenje politike samo zarad ličnih interesa.

Negde u isto vreme rat javno su otpočeli i lider SSP Dragan Đilas i predsednik pokreta "Srce" Zdravko Ponoš. Njih dvojica su se posvađali oko toga treba li opozicija da ide u jednoj ili više kolona na beogradskim izborima.

Vuk Jeremić, Marinika Tepić, Dragan Đilas, Boško Obradović
foto: Beta/Miloš Miškov, BETA/Amir Hamzagić, Beta/Milan Obradović

Đilasu je javno spočitao i košarkaški trener Duško Vujošević, koji je bio nosilac liste „Ajmo ljudi“ za Beograd, rekavši da je direktno predao Beograd u ruke Aleksandra Vučića.

I lider Dveri Boško Obradović svako malo napadne nekoga od opozicionih kolega, a sukobe je izazivala i potpredsednica Đilasove SSP Marinika Tepić koja je javno Narodnu stranku Vuka Jeremića optuživala da se "strmoglavila u populizam".

Sve u svemu, opozicioni predstavnici očito su sami sebi najveći neprijatelj...

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track