NERAZUMNE ODLUKE LAŽNIH GRADONAČELNIKA DOVODE U PITANJE OPSTANAK SRBA! Srpska lista apeluje na međunarodnu zajednicu
Foto: Kosovo Online

šteta svakodnevna

NERAZUMNE ODLUKE LAŽNIH GRADONAČELNIKA DOVODE U PITANJE OPSTANAK SRBA! Srpska lista apeluje na međunarodnu zajednicu

Politika -

Srpska lista upozorila je međunarodnu zajednicu na još jednu štetu koju proizvode nelegitimni gradonačelnici na severu Kosova i Metohije.

- Nakon najnovije odluke nelegalnog i nelegitimnog gradonačelnika Severne Mitrovice u vezi javnih površina, kojom se planira izazivanje novih problema i dodatna eskalacija situacije na terenu, u ime građana apelujemo na predstavnike međunarodne zajednice da najhitnije reaguju i spreče Kurtijevog gradonačelnika da stvori dodatni problem i dodatno eskalira situaciju na terenu u trenutku kada imamo krhki mir na severu Kosova i Metohije - navidi u saopštenju Srpska lista.

U saopštenju se naglašava da se podizanjem tenzije "nerazumnim odlukama čoveka koji nema nikakav legitimitet, a sebe naziva gradonačelnikom, dovodi u pitanje opstanak srpskog naroda koji se bavi privrednim i uslužnim delatnostima i na taj način finansijski izdržava stotine srpskih porodica.

Vidovdanski skup, Vidovdanska deklaracija, Severna Mitrovica
foto: Kurir

- Ova nakaradna odluka je protivna interesima građana naše opštine svih nacionalnosti i stvoriće nove probleme u našem gradu, ali je nastavak serije antisrpskih odluka koje je ovaj kvazi gradonačelnik doneo. Želimo da u ime srpskog naroda, ali i svih ostalih građana pozovemo međunarodne predstavnike na preventivno delovanje, jer će primena ove odluke dovesti do opravdane demokratske reakcije svih građana, koji će u tome imati punu podršku Srpske liste. Nerealno i neverovatno zvuči da su par tezgi ili nekoliko baštenskih garnitura najveći i najurgentniji problem u našem društvu u ovom trenutku. Šta više, to deluje kao namerno maltretiranje građana, uskraćivanje prava na rad i opstanak na ovim prostorima, a sve sa ciljem, ponovićemo dodatne destabilizacije i eskalacije situacije na terenu, protivno svim naporima koje ulažemo svi mi zajedno sa predstavnicima međunarodne zajednice - saopštila je Srpska lista.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja