KAMPANJOM PROTIV TELEKOMA KURTI ŽELI DA SRBIMA ONEMOGUĆI NORMALAN ŽIVOT! Simić o potezima Prištine koji vode u medijski mrak
Foto: Printscreen/RTS

širi plan

KAMPANJOM PROTIV TELEKOMA KURTI ŽELI DA SRBIMA ONEMOGUĆI NORMALAN ŽIVOT! Simić o potezima Prištine koji vode u medijski mrak

Politika -

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da je kampanja koju vlasti u Prištini vode protiv MTS i Telekoma Srbija deo šireg plana i da kosovski premijer Aljbin Kurti želi da Srbima na Kosovu onemogući normalan život.

- Zamislite da u 21. veku nemate kanale na srpskom jeziku, da nemate pristup internetu, da vi ne možete normalno da komunicirate, to bi značio apsolutni medijski i informacioni mrak za Srbe na KiM. Sa druge strane, ovo pokazuje da je režim Aljbina Kurtija posvećen degradaciji svega onoga što je uspostavljeno kao plod Briselskih sporazuma. Sve ono što znači život Srbima na Kosovu, Kurti želi da ukine i onemogući, svaka odluka nije politčka, nije administrativna, već je direktno napad na Srbe i uperena protiv našeg opstanka na ovim prostorima - upozorio je Simić za RTS.

On je naglasio da u tom svetlu treba posmatrati i odluku gradonačelnika Severne Mitrovice Erdena Atića o uklanjanju objekata sa javnih površina u tom gradu, za koju je ocenio da je protivna interesima srpskog naroda.

Simić smatra da izbori na severu Kosova nisu magično rešenje za rešavanje trenutne situacije.

Aljbin Kurti
foto: Michal Cizek / AFP / Profimedia, Beta/Emil Vaš

- Samo ko površno gleda na situaciju na severu Kosova može da smatra da su izbori nekakvo čarobno rešenje koje će rešiti sve probleme. Mi smo i u trenutku kada smo imali srpske gradonačelnike, policajce unutar kosovskog sistema bili pod snažnim pritiskom Aljbina Kurtija. Novi izbori neće povući nelegalne specijalne jedinice koji deluju na severu Kosova. Novi izbori nisu magično rešenje i za probleme u pravosuđu, gde Srbi ne mogu da ostvare elementarna prava kada je u pitanju imovina - poručio je Simić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track