SA INVESTICIJAMA IZ JAPANA STIŽU I NAJNOVIJE TEHNOLOGIJE: Siniša Mali: Nadam se još intenzivnijoj saradnji!
Foto: screenshot Pink tv

projekti

SA INVESTICIJAMA IZ JAPANA STIŽU I NAJNOVIJE TEHNOLOGIJE: Siniša Mali: Nadam se još intenzivnijoj saradnji!

Politika -

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je, posle sastanka sa novopostavljenim ambasadorom Japana Akirom Imamurom, da je svaka investicija iz Japana u Srbiju uvek dobrodošla, jer sa njom stižu i najnovije tehnologije.

- Nadam se intenziviranju saradnje sa Japanom koji je naša prijateljska zemlja. Srbija je finansijski stabilna, puno ulažemo u infrastrukturu, autoputeve, energetiku koja je na listi prioriteta i to je ujedno sektor u kome nam je Japan partner - rekao je Mali, saopštilo je Ministarstvo.

Mali i Imamura su kao jedan od najvažnijih projekata na kojima bi Srbija i Japan mogli da sarađuju istakli planiranu izgradnju reverzibilne hidro-elektrane "Bistrica", strateškog energetskog projekta za Srbiju.

Imamura, koji je dosad bio ambasador u Gruziji, a radio je i u japanskim ambasadama u Moskvi, Londonu, Kanberi i Otavi, zahvalio je na dobrodošlici i dodao da deli optimizam u vezi sa budućim pravcem razvoja Srbije.

- Japan putem Inicijative za saradnju sa zemljama Zapadnog Balkana podržava proces pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, želimo da budemo podrška vašem stabilnom razvoju i promociji regionalne saradnje - rekao je Imamura.

On je istakao da je Japan zemlja koja je energetski efikasna, te da će rado sa Srbijom podeliti svoje iskustvo i tehnologije kako su do toga došli.

Imamura je dodao da je Japan zainteresovan da kao partner bude deo infrastrukturnih projekata u Srbiji koji su u planu.

Iz Ministarstva finansija su podsetili da japanske firme zapošljavaju 3.000 ljudi u Srbiji.

Prošle godine Srbija i Japan obeležile su 140 godina prijateljskih odnosa.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track