BIVŠI POTPREDSEDNIK RUSIJE OPLEO PO MILU: Ruckoj: Đukanović je u Moskvi prosio novac za izbore, taj čovek će loše završiti!
Foto: You tube printscreen

PROGOVORIO JELJCINOV ZAMENIK

BIVŠI POTPREDSEDNIK RUSIJE OPLEO PO MILU: Ruckoj: Đukanović je u Moskvi prosio novac za izbore, taj čovek će loše završiti!

Politika -

Bivši potpredsednik Rusije Aleksandar Ruckoj optužio je nekadašnjeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića da je ranih 1990-tih dolazio da "prosi" novac za izbore od Moskve sa pričom o slovenskom jedinstvu, ocenjujuci da će dugogodišnji crnogorski lider "loše završiti".

Gostujući u emisiji Ruski odgovor na TV Carigrad, Ruckoj je rekao da je tada Đukanović od njega tražio sumu "od deset do petnaest miliona dolara", i pored toga što "mi u to vreme nismo baš bogato živeli", prenela je Pobjeda.

- To su ljudi koji okreću zastavu na onu stranu na koju vetar duva - rekao je Ruckoj o Đukanoviću.

Boris Jeljcin
Boris Jeljcinfoto: Profimedia

On je ispričao da su 1991. pozvali iz Jeljcinove administracije i zamolili ga da primi crnogorskog premijera.

- Sa kojim ciljem je došao? Milo Đukanović je došao u Rusiju da prosi novac za izbore.

Odgovarajući na pitanje voditelja, Ruckoj je potvrdio i da je novac dat lično Đukanoviću, te podsetio na Đukanovićevu navodnu retoriku prilikom susreta s tadašnjim Jeljcinovim zamenikom.

- Sećam se što je Đukanović tada govorio, kada smo se susreli... Da smo jedne vere, da smo mi Sloveni, da smo pravoslavni, da je nemoguće zaboraviti podvig ruskog sovjetskog vojnika i oficira, da smo mi jedno... što sve nije govorio. A pogledajte što danas govori taj čovek. Zato će on sigurno završiti loše, zato što je stao protiv svih - misli Ruckoj.

Demokratska partija socijalista, na čijem čelu je Milo Đukanović, oštro je reagovala na tvrdnje Ruckoja, ističući da se bivši potpredsednik Rusije pridružio galeriji "opskurnih likova" koji u poslednje vreme plasiraju "svakojake laži" na račun Crne Gore i Đukanovića.

Moskva, Kremlj
foto: Shutterstock

Oni su Ruckoja nazvali "jednim od verovatno unajmljenih izlapelih ruskih generala koji prljaju čast ruskih oficira", ocenjujuci da je bivši ruski političar "politički talog kojeg je izbacilo vreme 1990-tih".

DPS je rekao da bi s količinom novca koju spominje Ruckoj Kremlj u to vreme pitao "pošto je Amerika" i optužio Kremlj da ga je u to vreme bilo "baš briga" i za Srbiju i za Crnu Goru. U toj partiji su upitali da li je Ruckoj kao potpredsednik mogao da "trebuje" silne milione dolara, te ocenili da bi njegova izjava mogla biti zanimljiva ruskim pravosudnim organima.

- Neko je smislio ovu ujdurmu, hteo je očigledno da naškodi Crnoj Gori i Đukanoviću. Ali, ovakve diletantske gluposti se vraćaju kao bumerang na sramotu Rusije - kažu u Đukanovićevoj partiji.

(Kurir.rs/Borba.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track