BELE ČARAPE, ODELO NA PRUGE A FRIZURA HIT: Nikad ga ne biste prepoznali! Radio u Robnoj kući Beograd, a onda postao vlast! (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen

Bio komandant radne akcije a mnogo kasnije i ministar

BELE ČARAPE, ODELO NA PRUGE A FRIZURA HIT: Nikad ga ne biste prepoznali! Radio u Robnoj kući Beograd, a onda postao vlast! (FOTO)

Politika -

Posle Petog oktobra manuo se dnevne politike i ušao u, za to vreme, poprilično neobičan biznis, što se vremenom ispostavilo kao pun pogodak. Oženio se srednjoškolskom ljubavlju.

Nekada je bio vlast, a onda se manuo dnevne politike i ušao u za ta vremena neobičan i na prvi pogled mali biznis u kom se snašao kao riba u vodi!

Sa godinama i decenijama koje su dolazile po odlasku s vlasti Slobodana Miloševića, prvog čoveka Srbije devedesetih i lidera vladajuće SPS, njegov se biznis samo širio posle čega se u dnevnu politiku nikada više ozbiljno nije vratio.

Rođen je u Varvarinu, 1. novembra 1958. i srpski je političar, nekadašnji generalni sekretar SPS i predsednik Privremenog Izvršnog veća Kosova i Metohije.

Odrastao je u Bošnjanu gde je završio osnovnu školu, a srednju u Kruševcu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Prvo zaposlenje bilo mu je u Robnoj kući Beograd, u radnji u Varvarinu.

Zoran Anđelković, Zoran Anđelković Baki
foto: Facebook Printscreen

Posle Petog oktobra manuo se dnevne politike i ušao u za to vreme poprilično neobičan biznis, što se ispostavilo kao pun pogodak.

Sin jedinac

Roditelji Radoslav i Ljubinka imaju samo njega. Odrastao je, prema sopstvenom priznanju, kao svaki sin jedinac. Ne seća se nekih specijalno bitnih trenutaka. Navodi da je zbog očevih odsustvovanja i stalnih terenskih poslova često bio sam s majkom. Pamti dane provedene u Varvarinu i, kako kaže, u selu kod majčinih. Po nacionalnosti Srbin, po veri pravosalavac.

Poznat je po vedrom duhu i, naravno, najpoznatiji po svom nadimku od četiri slova koji je već decenijama njegova lična karta.

A pre toga, njegova biografija izgledala je ovako: član Saveza komunista, predsednik lokalnih i regionalnih omladinskih organizacija, kasnije je postao i sekretar Saveza socijalističke omladine Srbije (SSOS), a zatim je imenovan za izvršnog sekretara CK SK Srbije.

Zoran Anđelković, Zoran Anđelković Baki
foto: Facebook Printscreen

Bio je i komandant radne akcije pod nazivom "Autoput 1984". Transformisanjem Saveza komunista u SPS postaje njen član. Bio je šef poslaničkog kluba SPS i potpredsednik Odbora SPS za Kosovo i Metohiju.

Srednjoškolska ljubav za ceo život i dvoje dece

U horoskopu je škorpija. Oženio se srednjoškolskom ljubavi, Katicom, imaju dvoje dece, sina i ćerku, sada već uveliko odrasle ljude, može se pročitati na Vikipediji.

Znate li o kome je reč?

U drugoj Vladi Mirka Marjanovića bio je ministar za sport i omladinu, a 1998. postavljen je na funkciju predsednika Privremenog Izvršnog veća za Kosovo i Metohiju. Biran je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije više puta.

Reč je o Zoranu Anđelkoviću, najpoznatijem po nadimku Baki!

Zoran Anđelković
foto: Kurir tv

U vlasništvu njegove porodice je Radio S. Voditelji Mentalnog razgibavanja, koje je tamo započelo kao Nacionalno razgibavanje, opisali su ga kao veoma korektnu osobu.

Dodali su i da uprkos tome što su se i SPS i Bakijevi saradnici ponekad nalazili na meti Razgibavanja, nikad im nije pravio problema oko toga.

"Mnogi čak i danas misle da sam ja s Kosmeta"

Kosovski problemi postaju njegovi kada kao član CK dobija u zaduženje opštinu Istok. "Na Kosovu sam stvarno mnogo bio, i mnogi čak i danas misle da sam ja s Kosmeta, rekao je domaćim medijima pre više od 23 godine.

- Neki opozicioni poslanici me čak optužuju da sam pobegao s Kosmeta, a ne znaju da tamo nisam rođen, niti sam živeo, ako se pod tim ne podrazumeva nekoliko godina poštene borbe srpskog naroda za ravnopravan status u svojoj državi - govorio je tada on.

Kurir.rs/Wikipedia/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track