"KOMŠIJE MISLILE DA NEKOME GORI RUČAK" Milena Popović : Tek sad me sve sustiglo od šoka koji sam doživela!
Foto: Kurir, TV Prva printscreen, Printscreen/Instagram

Požar

"KOMŠIJE MISLILE DA NEKOME GORI RUČAK" Milena Popović : Tek sad me sve sustiglo od šoka koji sam doživela!

Politika -

Državna sekretarka Milena Popović, čiji je stan na Banovom brdu u Beogradu izgoreo, rekla je da ju je tek 24 sata kasnije sustiglo sve što joj se desilo. Ona je dodala da je pričinjena šteta velika i da čeka rezultate istrage.

- Tek sam se danas osvestila, juče je to bio šok... Bila sam ponovo do stana. Ne mogu ništa da promenim, kako je tako je. Istraga je u toku, danas sam bila u policiji, dala izjavu i završila sve formalnosti. Sada samo čekamo da se istraga završi kako bismo videli šta se zaista dogodilo - rekla je ona.

Ona je rekla da je uništen sav nameštaj, kao i njena i sinovljeva garderoba. Dodaje da joj je to, ipak, manje važno, navodeći da joj je žalije zbog uspomena koje je godinama u tom stanu stvarala i imala.

Milena Popović
foto: Kurir

- Ogromna je šteta, sve mora da se baci. Jedna soba je potpuno izgorela. Ja sam zbog opasnosti od nevremena hermetički zatvorila sve prozore, tu nije bilo vazduha i to je polako tinjalo i samo od sebe se ugasilo... Krenulo je iz spavaće sobe, a da je bilo vazduha, izgoreo bi čitav sprat! Vatra se ugušila sama od sebe - rekla je ona.

Milena Popović se dotakla i komšija koji joj nisu javili šta se dešavalo u zgradi:

- Pričala sam s njima, rekli su da se osećala neka paljevina, ali su mislili su da nekom gori ručak. Tu nije bilo plamena da bi se to videlo. Niko ništa nije video dok juče nisam došla. Katastrofa - navela je Popoviceva.

Govoreci o sinu i haosu koji je zatekao, Popovićeva je rekla da je on sve teže podneo nego ona, ali da je, svestan šta se dešava i iako izuzetno mali, dao sve od sebe da uteši majku.

- Kad ne može nazad, mora napred... Bio je jako potresen, bilo mu je najgore da se ja ne sekiram, tešio me je. Sve je to za njegovu glavicu previše. Mi odrasli sve možemo da kanališemo, a njima je teže. Nemam mogućnost da na neke stvari utičem - rekla je Milena.

Milena Popović
foto: Kurir

Milena u stanu živi sa sinom kojeg je dobila sa Oliverom Ivanovicem, liderom Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda". Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici sa pet metaka u grudi.

(Kurir.rs/Pink.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track